Al Torcolo

Vi har været på Al Torcolo et par gange – bl.a på knægtens fødselsdag for et par år siden. Det er en familieejet ristorante, der ligger lidt oppe i bakkerne ved Lasize.

Familien bor og arbejder på stedet, vasketøjet hænger til tørre på balkonen, børnene leger på legepladsen, mens alle voksne arbejder i restauranten. Det er så hyggeligt, og de er simpelthen så søde.

Vi bestilte en platte med blandede lokale kødspecialiteter og trøffelbruschetta. Der var naturligvis salami, sortfodsskinke og ikke mindst en silkeblød pancetta, der smagte himmelsk. Til hovedret fik vi spaghetti med sort trøffel fra Monte Baldi. Til dessert fik vi Semifredo.

Aftenen var magisk; ved 23-tiden var det fortsat 30C, så vi gik en lille tur ned til den lille havn i Cisano. Bagefter tog vi lidt at drikke med op på hotellets tag og nød udsigten i den mørke nat med alle de glimtende lys langs søen. Utrolig smukt og enormt fredfyldt.