Overgangsalder

on

Overgangsalder. Det gider man ikke rigtig tale om, vel? Men takket være Renée Toft Simonsens dejlige bog om netop hendes overgangsalder, så er det blevet noget, vi taler om. Det er ikke pinligt, det er jo bare livet!

Nu vender jeg emnet her, og det er ikke for sarte sjæle, men jeg har et link længere nede til dig, der også undres lidt over din krop her i slut-40erne.

Jeg er 47 år og har – hidtil – ikke spekuleret meget over overgangsalderen. Jeg har ikke rigtig følt, at der er noget, der har ændret sig hos mig.

Indtil tirsdag for 3 uger siden.

Jeg fik menstruationssmerterne fra helvede tilbage efter 33 års fravær – det må da betyde noget?

Min pigemave (det var min venindes og mit udtryk for menstruationssmerter) stoppede fuldstændig, da jeg fik p-piller af min læge som 14-årig. Jeg husker det som helvede indtil da, for min første menstruation varede et år. Hver 24. dag blev det værre, og så kunne jeg rive en hel dag fuldstændig ud af kalenderen, hvor jeg lå i sengen og kastede op af smerter. Som sagt stoppede p-pillerne det fuldstændigt, og jeg troede, at det var historie.

Lige indtil min sidste mens, hvor smerterne kom ud af det blå på andendagen; jeg sad midt i solen, fik kramper, mine tænder klaprede, jeg svedte koldsved og pivfrøs. Det endte med at jeg lå på toiletgulvet i 2 timer og forsøgte panisk at finde ro i mig selv, spænde kroppen af og samle mig om at køre hjem. Min krop huskede kun alt for godt smerterne fra dengang; den var fuldstændig i panik. Nu frygter jeg inderligt for næste gang. Nedtælling fra 24 igen. Pokkers også.

Så da den her opdatering dukkede op i mit feed klikkede jeg igennem, for det her står jeg ikke model til hver måned igen. Jeg må finde ud af hvad h.. der foregår, hvornår det stopper eller hvordan jeg stopper det.

Jeg er blæst bagover. Her er en, der ved, hvad det drejer sig om, og som heldigvis deler! Der er så meget viden at hente!

Jeg startede med at læse om de forskellige faser. Jeg læste især om perimenopausen, hvilket betyder ‘omkring menopausen’. Menopause betyder ‘sidste blødning’, og der er jeg ikke endnu, men jeg tror roligt, at jeg kan sige hej til perimenopausen 👋🏼 for der foregår noget hormonelt.

Så kig med her, hvis du er nysgerrig 🤗 Lige om lidt er der et gratis onlineforedrag: “Hemmeligheden bag alle dine symptomer” – skal du med?