Skønne Le Creuset ❤️

For mange år siden arbejdede jeg for Le Creuset. Det er ægte franske gryder med livstidsgaranti. For mig er det kærlighed for livet til de gryder. Jeg er aldrig holdt op med at elske Le Creuset, og vi har skabene fyldt med røde gryder, skåle og fade.

Især gryderne er fantastiske, de er smukke og skønne at lave mad i.

Så når jeg er i Frankrig opsøger jeg den lokale Le Creuset butik og kigger (og drømmer om) gryder .. Jeg mangler fx en Buffet Casserolle og en skillet, som er en mindre støbejernspande til shakshuka …

Fra hotellet var der sølle 650 meter hen til Le Creuset butikken på Rue de Rennes #51. Vi gik derind, og vi blev mødt af den sødeste unge kvinde, som var superpassioneret omkring Le Creuset. Som mig 😍

Jeg fortalte hende, at jeg havde arbejdet for Le Creuset og havde besøgt fabrikken i Fresnoy-Le-Grand et par gange. Det er ægte kvalitetshåndværk og ægte kærlighed til mad, på den franske måde.

Hun fortalte om nogle af deres nye produkter; bl.a. Cocotte Every, som er inspireret af japansk madlavning – man kan fx koge ris i den.

Cocotte Every har 2 låg; et normalt låg og et særligt inderlåg indvendig. Det gør, at man undgår, at maden koger over.

Kan du se det for dig? Slut med slimet rissnask ned ad gryden og på komfuret. Jeg kan sagtens se sådan én i min husholdning. Den er også perfekt til at lave et fuldt måltid fx One Pot pasta. Den er så fed.

Jeg spurgte, om jeg kan redde de af mine gryder, som er blevet brune indvendig. Hun viste et særlig gryderenseprodukt til Le Creuset gryder – haps, det købte jeg – og hun gav mig 10% rabat på, fordi vi næsten er kolleger 😍

Hun fortalte, at hun stammer fra Marokko, og at hun af og til laver marokkansk mad med sin søn på 11 år. Hun var simpelthen så sød! Vi må tilbage. I bil. Med en stor taske.

Le Creuset Rue du Rennes

Her i Paris bemærker jeg i øvrigt Le Creuset gryder overalt. Selv hos genboen overfor hotellet spottede jeg en rød cocotte i skabet 😘

Ulempen? Med et vægtlimit på 22 kilo kan man ikke have særligt mange Le Creuset støbejernsgryder i kufferten.

Hvis du tror, at det er massefremstillede gryder frisk fra samlebånd, så tager du fejl. Jeg har selv besøgt fabrikken i Fresnoy-le-grand et par gange, og jeg har set dem lave gryder fra bunden i åben ild. Hver gryde støbes i en form, der kun anvendes én gang. Det er gammeldags håndværk. Se selv videoen her – eller læs mere i blogposten her.