Pool-pause: Minisightseeing på Gran Canaria

Vores hotel set fra motorvejen

På Gran Canaria er der hele 4 forskellige klimazoner, og vi mærkede tydeligt, at vi kørte bort fra solen og den blå himmel, da vi kørte nordpå. Temperaturen ændrede sig ikke væsentligt, men solen forsvandt bag skyerne.

Vi kørte forbi små 50 km med goldt vulkansk landskab med masser af klipper og nærmest ingen vegetation. De byer, vi passerede, var ikke videre kønne. Generelt er Gran Canaria ikke særlig køn.

Udover Primark, Kiko og DD havde vi også 3 rigtige sights på tapetet:

  1. Stranden i Amadores, hvor vi skulle mødes til en drink med nogle venner
  2. Puerto de Mogàn, som kaldes det lille Venedig og er et must see på GC
  3. Dunas de Maspalomas – ørkenen som vi kan se fra vores hotel og som nok ville være sjov at se for en 10-årig (?). Vi har været der.

Men vi nåede slet ikke det hele. Den der drink .. det var en pina colada .. var helt fantastisk. Det var hyggeligt at sidde der og sludre med smuk udsigt over havet, mens skyggerne blev længere og længere …

Vindmøller og stenet ørken set fra motorvejen
Strandpromenaden i Amadores

Klokken var pludselig alt for mange! Vi nåede Puerto de Mogàn lige omkring solnedgang. Bevares, det var fint og det mindede lidt om de små italienske byer ved Gardasøen, men lille Venedig? Ikke helt .. Til gengæld er der her rent faktisk nogen, der har lavet noget byplanlægning og har bygget lave hvide huse med blå detaljer, samt små gader med masser af blomster. Det er rigtig fint og hyggeligt – og havde været så smukt i høj sol!

Puerto de Mogàn er fint og hyggeligt. Ideen er virkelig god, for arkitekturen på GC forekommer ret tilfældig og ikke så køn – det meste er kæmpestore hotelkomplekser, gerne flere etager i beton lige i nakken på hinanden. Hygge og atmosfære er ikke rigtig tænkt ind. I Puerto de Mogàn har man prøvet at tænke atmosfære og hygge ind.

Da vi kørte fra Puerto de Mogàn var solen forsvundet. At beskue en ørken i mørke giver ikke mening, så vi kørte tilbage til vores hotel og droppede udlejningsbilen af på vejen 😅

Puerto de Mogàn
Puerto de Mogàn
Puerto de Mogàn