Derfor er det vigtigt, at vi kommer til udlandet på ferie

Jeg håber, at rejsevejledningen til udlandet snart bliver lempet. Lige nu frarådes alle rejser ud af Danmark. Som om udlandet er farligt, mere farligt end herhjemme.

Vi skal bruge den indvendige side af hovedet og undgå situationer i udlandet, som vi ville undgå herhjemme. Er der for mange mennesker for tæt sammen, så går man jo videre – uanset om man er på Bornholm eller i Bardolino.

Status er pt at Tyskland formentlig åbner deres grænser 15. Juni, Italien åbner 3. Juni og Frankrig forventes at følge Tyskland. Så vi håber og krydser fingre for, at vi kan komme afsted. Vi har ingen plan B.

Vi er klar over, at denne sommer bliver anderledes, hvis vi må rejse til Italien, Sydfrankrig og Berlin. Det bliver ikke som normalt. Det bliver måske ikke helt så sjovt eller ubekymret som normalt, men det er sådan det er. Det er et vilkår uanset om man er på ferie herhjemme eller i udlandet. Jeg har købt masker til os alle, da der er maskepligt i Tyskland og måske også i Frankrig og Italien.

For os er det mere end bare en ferie denne gang – det er også vigtigt, at vi kommer afsted, fordi vi på den måde kan støtte vores lokale restauranter og hoteller i Italien, Berlin og Sydfrankrig. Alle vores yndlingssteder. Betyder det, at vi skal spise take away på hotellet, så er det det vi gør.

For mig er det vigtigt, at vi er solidariske med de borgere i Europa, for hvem det er ødelæggende, at der ikke kommer (så mange) turister. De er langt hårdere ramt økonomisk af Coronaen end os. Hvis jeg på nogen måde kan støtte lokalt (og her mener jeg i Europa), så gør jeg det hjertensgerne. Det er en hjertesag for mig ❤️