Nede i klubben ..

Clubhouse er det nyeste skud på stammen af sociale medier. Og jeg har en svaghed for sociale medier, og jeg er SÅ nysgerrig! Så da jeg læste om Clubhouse, tænkte jeg – yay, det er lige mig. Jeg tiggede mig til en invite (!) og kom ind i klubben sent lørdag aften.

For det er sådan, det er. Man skal inviteres, og når man så kommer ind, har man to invites at gøre godt med. Jeg takkede hende, der inviterede mig ved at invitere hendes kollega.

Clubhouse er et talested. Ikke chat som så mange andre steder, i stedet taler du med andre om relevante emner. Eller i mit tilfælde; lytter til de andres indlæg i debatten.

Lige nu er det lidt en smart hemmelig klub af firstmovers. Og så mig på en lytter. De andre er allerede travlt beskæftiget med at tale derinde, for det er det, det handler om: at tale, lytte og diskutere .. I Clubhouse er der ingen billeder, ingen videoer og ingen chat. I stedet åbner du et rum eller slutter dig til et rum, hvor der foregår en slags live podcast, hvor der diskuteres populære emner. Du vælger selv, om du vil være med på en lytter, eller om du vil række hånden op og be’ om ordet.

Du kan integrere de programlagte live talks direkte i din kalender, så når du finder en, du må deltage i, så dukker der en reminder op i din kalender, når den starter. Og så klikker du dig bare ind på app’en. Det er ret smart.

Jeg glæder mig til, at der kommer flere europæere og gerne flere danskere på. Lige nu følger alle danskere mere eller mindre hinanden, for vi er ikke så mange endnu. Jeg har lyttet lidt til forskellige amerikanske politiske debatter blandt mennesker, jeg vil vurdere til at være almindelige amerikanere. Det er interessant og anderledes.

Jeg er ikke blæst helt bagover af begejstring over konceptet, men det kommer nok, når der kommer flere klubber, der interesserer mig.