Rømø i maj

Efter en skøn morgenmad satte vi kursen mod Rømø. Fra Agerskov er der kun 1/2 times kørsel, så det var en kort køretur gennem et landskab, der blev mere og mere fladt.

Vi kørte over dæmningen til Rømø og gjorde holdt ved en p-plads cirka midtvejs. Det var lavvande, og fugle med lange tynde buede næb og lange spøjse helt tynde ben pilkede rundt og stab deres næb ned i det våde sand. Der lå østersskaller langs stranden. Vi kunne se mange kilometer væk til begge sider – det var helt fladt og åbent.

Vi stoppede ved Tønnisgaard, som er et naturcenter, som huser en udstilling om Vadehavet, skov, marsk, mose, hvalfangst. Men der var lukket, for St. Bededagsferien er åbenbart udenfor sæsonen. Vi hilste på deres to godmodige heste og så det store hvalkranie, der ligger udenfor. Kommer du imidlertid i sæsonen, så er Tønnisgaard omdrejningspunkt for en masse spændende aktiviteter!

Derefter kørte vi videre mod syd og kom til Sct. Clemens Kirke. Kirken stammer fra 1200-tallet og er en fin hvid kirke uden de klassiske ‘takker’ på tårnet. På kirkegården ved kirken opdagede vi, at engelske og tyske soldater fra 2. verdenskrig ligger begravet side om side. Kirken ligger smukt på en lynghede, og en ganske kort gåtur derfra ligger den smukkeste gamle brandstation, som stadig er i brug.

Fra brandstationen fortsatte vi til Rømø bageri og Pandekagehuset

Hos Rømø bageren købte vi kammerjunker, biscotti og vaniljekranse. De så så lækre ud, men var faktisk ikke særlig gode. Kammerjunkerne er helt bløde og kan ikke smuldres i koldskålen (de smager til gengæld godt), biscottiene var gummiagtige og bløde – og vaniljekransene smagte ikke rigtig af noget.

Vi købte et glas honning hos Erling Atzen til bedstefar og fortsatte til Havnebyen, hvor vi stoppede hos Pandekagehuset. Det kan jeg klart anbefale. Knægten fik en frisklavet pandekage, og vi delte en flok churros. Jeg fik en lækker Macchiato til.

Spanskrør
Pandekage med kanel og jordbærmarmelade

Jeg købte et par helt sorte Sslomonsko i en sportsoutlet på hovedgaden i Havnebyen. Der var nogle hyggelige butikker. Det er ikke det kønneste bymiljø, men alligevel meget hyggeligt.

Vi fortsatte videre ud til Sønderstranden …