Smut til Helsingør

on

Det er længe siden, at jeg har været i Helsingør. Her til aften havde vi tid til vaccine i nærmeste vaccinecenter 30 km væk. Med andre ord: Tid til en udflugt!

Knægten var på lejrskole i Helsingør sidste år, og han nævnte et Ramen-sted på Helsingør street food marked. Dér satte vi kursen hen!

Street food markedet ligger i det gamle skibsværft (som lukkede i 1983) på havnen med kig til Kronborg. Det er kæmpestort og vildt hyggeligt! Der er et kæmpe udvalg i mad og drikkevarer – alle kan få det, de helst vil have.

Vi holdt os til Ramen i Misosuppe med sprødstegt kyllingebryst, samt udvalg af dumplings og rolls. Det var skidegodt! Lækre spicy dumplings, varm suppe, lækreste sprøde kyllingebryst og lækre ramennudler.

Bagefter gik vi en lille tur på havnen og kiggede på månen, der var stor og tittede frem bag Kronborg.

Vi gik forbi Den Lille Havmand, der sidder og kigger ud over havet. Vi gik også forbi statuerne af værftsarbejderne på vej til værftet. Og sidst men ikke mindst så vi fyrskibet Gedser Rev, som lå på grænsen mellem Danmark og DDR.

Fyrskibet Gedser Rev var redningsplanke for DDR-flygtninge, der flygtede over havet til Danmark, i perioden 13. august 1961 til 9. november 1989. I alt forsøgte over 6.000 DDR-borgere at flygte over Østersøen. Det lykkedes for knap 1.000, mens mindst 164 børn og voksne druknede i bølgerne. De øvrige knap 4.500 mennesker blev opdaget, og de kunne se frem til årelange fængselsstraffe. Nu ligger Gedser Rev i Helsingør og bliver repareret af frivillige ♥️

Værftsarbejderne. Min farmor stammer fra Helsingør, og det er ret sikkert, at hvis du møder en Olsen her i byen, så er det en fra min familie langt ude. En del af dem arbejdede i sin tid på værftet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.