Som kvinde opfattes jeg som en minoritet. Som kvinde, der styrketræner, er jeg en minoritet…

Glædelig kampdag. Her er en ting, jeg længe har bakset med. Rent bogstaveligt. Jeg har altid haft udfordringer med diverse håndvægte og greb til styrketræning. De er for store til min hånd. For mig betyder det, at min hånd kommer på seriøst overarbejde, især fingre, hånd og håndled.

Jeg har egentlig bare tænkt, at jeg har svage hænder, men det er gået op for mig, at træningsudstyr, greb og håndvægte er skabt til mænd. Præcis ligesom bilens sikkerhedsseler, airbags og nakkestøtter også er designet til mænd. Og medicin for den sags skyld.

– Gitte

Jeg har ikke lyst til at udsætte mine tæer for en håndvægt, der smutter, fordi mine hænder er for små til at holde fast. Eller .. lad mig omformulere det: fordi grebene på håndvægtene er for store til, at jeg kan holde ordentligt fast. Mine hænder har en helt normal størrelse for en kvinde.

Der er øvelser, jeg undgår – eller hvor jeg løfter mindre, end jeg reelt er i stand til, fordi jeg ikke kan få ordentligt fat. Jeg har prøvet med straps og med træningshandsker, men jo mere tekstil, der er mellem min hånd og grebet/vægten, jo sværere har jeg ved at holde fast, når jeg løfter tungt.

For mig er diameteren på det optimale greb nok ca. 2 cm. Ikke 3 cm eller mere, som åbenbart er standard.

Først for nyligt gik det op for mig, at alt udstyret til træning er skabt til mænd.

Grebene til kabeltræk og greb på håndvægte er skabt til større hænder. Ofte ser jeg kvinder, som er nødt til at klatre op (!) for at kunne skifte greb på et lat tower, fordi de ikke kan nå op. Jeg skal stå på tæer for at skifte greb – og jeg er 176 høj. Der må også være andre kvinder, der bakser med at holde ordentligt fast og for at nå op for at skifte greb.

Som kvinde opfattes jeg som en minoritet. Sur røv. Som kvinde, der styrketræner, er jeg en minoritet. Endnu mere sur røv.

– Gitte

Jeg får nok ikke indført lavere lat towers til træning .. men jeg tænkte, at nogen må da have lavet håndtag til kabeltræk eller håndvægte med mindre greb end standarden, som er designet til mænd.

Google, min ven, du skal hjælpe mig på vej. Men nej. Der er intet. Intet til kvinder, der styrketræner. Nul og niks. Selv lyserøde håndvægte har en diameter på 3 cm. Og det er det samme med mit cykelstyr på mountainbiken. Dørhåndtag er til gengæld unisex, formentlig fordi børn skal kunne åbne døre …

Så .. hej, derude .. ja, dig .. producent af træningsudstyr: Kunne du ikke lave håndtag til kabeltræk til kvinder? Håndvægte til kvinder? OG lavere lat towers? 🙏🏼

Mere om at leve i en verden designet til mænd 🤔

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.