Bolsjefilosofi

I aften skal jeg til foredrag med Marie Brixtofte. Det har jeg glædet mig til meget længe. Foredragets titel er “Senfølger, bagage og oprydning”, og jeg tænker, at det for en stor del er baseret på hendes fantastiske bog “Bolsjefilosofi og andre leveråd”, som jeg har læst for et par år siden. Det er en af de bedste bøger, jeg har læst. SÅ jeg glæder mig totalt meget til i aften!!

Psykolog Marie Brixtofte vil kort fortælle om sin opvækst i en dysfunktionel familie med faderen, Peter Brixtofte, og de strategier, hun lærte som barn, for at opnå kærlighed og nærvær.
Og hvordan man tager ansvar for sin ”bagage” og rydder op i den.

– Om foredraget Senfølger, bagage og oprydning med Marie Brixtofte

Hvis jeg lige skal gi’ dig en kort indflyvning til bogen, så er “Bolsjefilosofi og andre leveråd” en personlig, indsigtsfuld og faktisk også underholdende bog om livet og dens udfordringer. Bogen indeholder en samling af hendes erfaringer, observationer og refleksioner, som hun præsenterer på en humoristisk og filosofisk måde.

Bogen indeholder en række tankevækkende filosofiske betragtninger, personlige historier, indblik i metoder samt praktiske øvelser og værktøjer, som er lette at ta’ med ud og bruge i virkeligheden.

Hvis du læser Marie Brixtoftes bog, så kan jeg love dig, at du blive klogere, samtidig med at du bliver inspireret af hendes viden, erfaring, tankegang og måde at se verden på. Du får nye ideer og inspiration, samt værktøjer til at tackle livets udfordringer. Det gjorde jeg. Jeg har reflekteret over forskellige af bogens værktøjer .. og det er på tide med en genopfrisker.

Du kan finde kærlige puf og letanvendelige tricks til 12-tals piger, til fars pige, til dig i sorg, til dig der er offer, til dig der ikke tror på dig selv – og til dig, der heller ikke kan holde dig fra slikskuffen. Med Maries bog bliver du lidt bedre til at navigere i livets forskellige situationer, fx arbejde, relationer, og personlig udvikling.

Det lover jeg ❤

“Bolsjefilosofi og andre leveråd” er en bog om vores rygsæk, den usynlige rygsæk med alle vores erfaringer og summen af vores liv. Hvordan vi selv har ansvaret for den, også selvom den blev pakket af vores forfædre og vores forældre. Vi valgte ikke selv, hvad der blev pakket ned i rygsækken, men vi vælger selv, hvordan vi vil bruge det, der ligger dernede.

Bogen tager fat i nogle af de ting, mange af os bøvler med i livet. Det kan være temaer som ængstelighed, ensomhed, dårlig samvittighed, lavt selvværd og sorg.

Forlagets omtale af bogen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.