Dalai Lama i din mave

Fik denne mail fra Britt på mit hold her til morgen: "Hva’ så supergruppe – har I sovet godt i nat? Jeg har sovet fantastisk – og min åndsvage migræne er blæst væk. Jeg mødte lige Camilla, da jeg stod af S-toget. Hun fløj lige op og nåede at fortælle mig at deres lærer havde sagt at vi klarede det supergodt og at vi ligger til 10 eller 11. Dejligt udgangspunkt at have nu ikk?!!  Ha’ en fantastisk dag og weekend, vi ses på mandag! :o) Britt"

Og det ER virkelig fantastisk! Det med ’supergruppe’ er ingen underdrivelse! Jeg oplever for første gang i mit liv, at gruppearbejde kan være helt fantastisk! Vores gruppe består af 6 mennesker med vidt forskellige baggrunde. Normalt er der altid en eller to, der styrer hele løbet, mens et par stykker udfører ordrer og et par stykker intet laver.

I vores gruppe knokler vi alle sammen med en sjælden set entusiasme. Vi har det sjovt, og vores samarbejde bliver faktisk bedre og bedre, idet den individuelle præstation rent faktisk optimeres af samarbejdet. Det er helt fantastisk, og jeg må indrømme, at jeg godt kunne være fristet til at prøve at arbejde mere i grupper på jobbet, end jeg hidtil har gjort. Jeg har altid fravalgt gruppearbejdsformen og har foretrukket at tage ansvaret alene for at undgå gruppefnidder og kollektiv ansvarsfraskrivelse.


Nå, men hvad skete der i går? Vi skulle mødes med vores vejleder og vores kreative team i går. Vi briefede dem i fredags, hvor vi havde lavet en superbriefing, hvor vi alle havde ’roller’ – jeg var bl.a. financial manager hos Arla og fremlagde budget, markedsandele, salg osv. Helle var læge, der fremlagde baggrunden for de bakteriekulturer, som er vigtigste ingrediens i Cultura. Vi startede i ét rum med en tilstræbet stringent clean overspillet kedelig mødeform, hvorefter vi gik ind i et andet rum, hvor vi viste de kreative, hvordan Cultura er. Vi havde aromaterapi, yogamåtter, collager, stearinlys, dæmpet belysning osv, så vi sluttede af med en god fornemmelse.


I går kom de kreative så tilbage med 3 bud på hvordan Arlas kommunikation for Cultura skal være. Vi valgte enstemmigt 3. forslag, som var så genialt og som var så meget ’Dalai Lama i din mave’. De havde fanget den lige på kornet.
Jeg prøver lige at forklare … De havde lavet 4 skitser – 1 skitse per produkt.

1) Cultura ½ liter drikkeyoghurt: Foto af to ½ liters Cultura, der ’kysser’. Tekst: ’½ liter kærlighed med skruelåg’
2) Cultura 1 liter karton: Foto af 1 liters karton, der hælder yoghurt ud. Tekst: ’1 liter omsorg med skruelåg’
3) Cultura portionsbæger med müsli og ske: Foto af produktet svævende med skygge. Tekst: ’250 g indre ro med müsli og ske’
4) Gaio Cultura ½ liter bæger: 3 bægre Cultura Gaio, hvor det ene bæger balancerer ovenpå de to andre. Tekst ’½ liter balance med låg’

Når man tænker på, at vi har kommunikeret, at essensen af Cultura-mærket er ’Dalai Lama i din mave’, så er det ramt lige på kornet. Det er fantastisk dygtigt gjort af de kreative – som jo altså selv er studerende!