Nytårsplaner

Vi er virkelig friske og veludhvilede til nytårsaften oven på en lang og urolig nat. Eller ikke. Det er nu ikke fordi vi skal noget særligt. Vi skal være hjemme i år, bare os. Det er sikkert det bedste, når man tager i betragtning, at NC er snotforkølet, Allan hoster som en gal og jeg er forkølet inkl. øjenbetændelse.

Men det var nu ikke det, vi håbede på. Vi ville godt have været sammen med andre end os selv, men invitationerne har ikke ligefrem væltet ind. Ingen har vi fået, faktisk – og de gæster, vi har inviteret, har sagt nej tak. De tider er forbi, da vi var spændende, unge, single og uden børn – dengang var vi populære gæster nytårsaften – og de nytårsfester, jeg inviterede til, var sgu aldrig afbudsramte. Men sådan er det ikke længere.

Her til morgen spiste vi morgenmad hos Allans forældre, hvorefter vi var ude og handle. Allan kørte derefter NC og jeg hjem, og jeg lagde NC til at sove. Det ville han bare overhovedet ikke, men jeg lagde mig sammen med ham i min seng, og til sidst kapitulerede han. Jeg bar ham ind i hans egen seng og gik i gang med at sætte varer på plads, rydde op og smide resterne af julefrokosten ud.

Allan kom hjem med maden til nytårsaften. Den skal nemlig have én over nakken til vores egen lukkede og eksklusive persona non grata nytårsfest i aften med super lækker mad lige efter vores smagsløg med bl.a. hummer, foie gras og tournedos. Allan kom hjem med 4 kasser med mad fra Jægerhytten:

Jægerhyttens Nytårsmenu 2011:

*

Hummer, rejer, torsk og røget hellefisk med  bagte rødløg, rødbede tapenade, valnødde aioli, dild og friske salater.

*

Nytårs terrin af braiseret kalv, foie gras og svampe med syltede gulerødder, sennep, trøffel, æble, madagascar peber og frisée.

*

Oksemørbrad med estragon créme, bagte jordskokker, kartoffel duchesse,  porre/rødvins kompot og råmarinerede rodfrugter.

*

3 danske oste med hjemmelavet tilbehør.

*

Karamelfromage på chokolade bund med syltede bær, appelsin/passions coulis, pære granité og lakrids.