Krible krable dag

BilledeI lokalavisen havde jeg set, at der var krible krable dag på biblioteket mellem 15:30 og 17 i onsdags, hvor man kunne komme og lave en sommerfugl, en sommerfuglelarve og en puppe, samt spille krible krablo banko. Og naturligvis høre om dyrene.

Nicholas er superglad for krible-krable i DRs app. Han fanger dyr og lukker dem ud i en uendelighed og hører om dem. Han kender navnene på de fleste smådyr og insekter, og han er (modsat mig) meget begejstret for småkræ. Sålænge småkræ er noget, man kan samle i en app, har jeg det fint med det. Jeg er nemlig ikke helt tosset med at indsamle småkræ i det virkelige liv. Jeg har én gang prøvet at tøjle min araknofobi og lade Nicholas samle edderkopper på Naturens Dag sidste år. Det gik virkelig ikke godt, kan jeg blot afsløre. Jeg skreg og kastede med en edderkop. Ups.

Nå, men krible krable dagen på biblo lød jo som en god og ikke-fæl oplevelse, så jeg hentede Nicholas lidt tidligt i børnehaven. Jeg forklarede ham, hvad vi skal, han var helt med på det, og så kørte vi til Birkerød Biblo. Nicholas løb hen og sagde hej, og så blev han præsenteret for mulighederne – han blev med det samme helt tændt på at spille krible krable banko, hvor man får en plade med forskellige småkræ på, og så skal man ud og finde dem.

Vi fik en spilleplade og et samlekrus med forstørrelsesglas i toppen, og så gik vi ud i bibliotekshaven og kiggede efter edderkopper, biller, bænkebiddere, snegle, tusindben, mejere, mariehøns og andre småkryb. Det øsregnede, så der var ikke mange kryb på banen – kun et par snegle (heldigvis).

Nicholas tog sneglene med op på biblo, og de blev lagt i et terrarie sammen med de andre børns snegle, tusindben og et par bænkebiddere. Nicholas kiggede på tusindbenet i forstørrelsesglas og konstaterede, at den faktisk HAR mere end tusind ben, mor!

KribleKrable
Nicholas’ citronsommerfugl

Så spurgte naturvejlederen, om han ville lave en sommerfugl. Det ville han gerne, og han så opmærksomt på, mens hun viste det. Han var mest beggejstret for modellervoks-delen. Men han malede en udklippet sommerfugl gul og skyndte sig videre til at trille dens krop i sort modellervoks og satte to perler på som øjne. Jeg satte den på en pind for ham. Han var meget glad og stolt over den, og så gav han sig til at masseproducere små sorte sommerfuglelarver med glimtende perleøjne.

Det var så fint et lille arrangement, og det var lige noget for Nicholas. Der var heldigvis højt til loftet, og opgaven med at lave sommerfugl var ukompliceret og let at gå til.

Jeg fik at vide, at biblioteket har nogle særlige krible krable rygsække, som man kan låne med hjem af – de indeholder både krible krable dyr, samt bøger om krible krable dyr. Det er ret sejt.

På forhånd havde jeg faktisk ikke troet, at han ville få lavet en sommerfugl, men fordi det var pakket ind i temaet om krible krable dyr, så syntes han åbenbart, at det var spændende nok. Samtidig var naturvejlederen supersød og afslappet – også selvom han gik i kast med at trille en meget stor koloni af sommerfuglelarver med glimtende perleøjne 🙂

One Comment

  1. lotte siger:

    Sad til inklusionsmøde i dag, og en pædagog anbefalede en hollandsk film, Ben-X, som er en stor dreng/teen med autisme og hvordan han oplever verden. Tænkte på dig…og hermed viderebragt…

    Like

Der er lukket for kommentarer.