Kom til min Kaiser Welt!

Bjergbaner er noget af det bedste ved Østrig, synes vores dreng. Han er overbevist om, at på toppen af alle bjerge i Østrig ligger en legeplads – og der er ikke meget galt. Der er de mest fantastiske legepladser på toppen af bjergene!

Vi har tidligere besøgt Kaiser Welt i 1.650 meters højde ved Scheffau, og det særlige ved Kaiser Welt er udsigten. Den vildeste udsigt til bjergmassivet Wilder Kaiser på den ene side og kig til de endnu højere snedækkede bjerge i den anden retning. Det er som at være på toppen af verden.

Bjergbanen er megastejl, og turen op tager lang tid, så vi havde tid til at sidde og nyde udsigten. Da vi først kom op, spurtede knægten afsted ‘det her kan jeg godt huske’ råbte han, og så indtog han legepladsen.

Der er en kæmpe legeplads på toppen af bjerget med gynger, sandkasser, trampoliner, karruseller, vandlegeplads, legehuse, svævebane og rutsjebane, amtidig er der en parkour-agtig bane/legeplads inde i skove – Kaiser Wald – hvor der er udfordringer for større børn. Vi prøvede hele banen; balance, klatre, hoppe, gynge, kaste …

Vi spiste på Bergrestaurant Brandstadl, hvor vi bestilte nøjagtig det samme som sidste år – jeg bestilte Würstsalat, og Allan fik et helt brædt med forskellige lokale pølser, skinker etc. Det er vildt god mad. Würstsalat består af pølse i strimler (mortadella?), løg, strimler af ost, syltede agurker og med en syrlig dressing. Det er så simpelt og lækkert.

Om aftenen var vi nede at svømme i hotellets pool, og senere var der tyroleroptog med fuld musik gennem hele byen. Vi skyndte os efter orkesteret, og så var vi til tyrolerkoncert på den lokale festplads. Det var meget hyggeligt. Knægten sneg sig ind på en legeplads, hvor nogle andre børn legede. Han blev del af deres leg, og han gyngede sammen med først den ene dreng, så den anden.