Højtlæsning for børn

Vi har lige læst alle Narnia-bøgerne færdig. Det var mere fantastisk at læse dem højt for knægten end at læse dem selv som barn. Det er fantastiske bøger, og knægten var meget glad for dem. Jeg fik så mange spørgsmål fra ham, og der var tidspunkter, hvor han græd sine øjne ud i sorg over bøgernes handling. Jeg købte derfor Narnialogi, som giver et fint overblik over hele serien, og som røber dens slutning. Det er en flot bog som resumerer alle bøgernes handling med illustrationer, masser af illustrationer og folde-ud-ting. En rigtig eventyr-bog.

Knægten ville starte forfra med at læse alle Narnia-bøgerne igen, men i mellemtiden har han fået den illustrerede Harry Potter og De Vises Sten i fødselsdagsgave. Den er vi gået i gang med at læse nu. Her den 19/8 kommer Sebastians nye bog Verdens 100 Mærkeligste Dyr – den tæller vi ned til, for så skal vi læse om Axolotlen og de andre mærkelige dyr.

I sommerens løb har jeg også læst de to nye Villads-bøger højt for ham, og nu står de på hans boghylde og venter på, at han lærer at læse selv.

Med posten fik jeg 2 børnebøger forleden, som jeg også vil læse højt for ham. I den medfølgende pressemeddelelse (REKLAME) står der, at der er tale om en ny type børnebøger, der hjælper børn med at mestre problemer, som f.eks. frygt og vrede. Bøgerne hjælper til med at adskille problemet fra barnet, så man kan hjælpe barnet til at håndtere de svære følelser uden at føle sig forkert. Det bliver spændende at læse dem.

De ene bog hedder Anton Tigertæmmer, og den handler om vrede – eller rettere om Anton, der har en tiger i maven. Nogle gange er den ret vild, men han finder alligevel ud af at styre den. Den anden bog handler om at håndtere hjemve – eller om Emilie og hendes hjemmefe, som hun kalder hjemvéen. Mere om de bøger, når vi har læst dem 🙂