Når det er gråt udenfor, skal der farver på tallerkenen!


Traditionel dansk mad har stort set de samme farver som det danske vintervejr; brunt, gråt og kun meget lidt grønt. Det er ikke mad, der får mine tænder til at løbe i vand. Specielt på denne årstid trænger jeg til intens smag, intense farver; mad, der vil noget, smager godt og ser glad ud 😋

I julegave fik jeg Ottolenghis kogebog Jerusalem. Den har jeg stået og savlet over hos boghandleren hver lørdag lige siden den udkom, og det har min søde mand heldigvis bemærket ❤

Vi købte de fleste ingredienser i Lidl, men at skaffe sumak var lidt af en udfordring. Sumak kan ikke erstattes, da der ikke er noget, der smager som sumak. Vi prøvede flere forskellige butikker og endte i en lille kiosk på Kongevejen i Holte; dér havde de sumak på hylden.

Sumak er et dybrødt krydderi med en frisk syrlig bæragtig smag. Det er fremstillet af tørrede, malede frugter fra sumak og bruges primært i mellemøstlige og arabiske retter lidt på samme måde som citron. Det smager fantastisk, jeg har ikke smagt noget lignende før.

Uhm…. maden blev eventyrlig lækker! Der var til 2 dage plus frokost om mandagen 😘

2 Comments

 1. piatrans siger:

  Åh hvor ser det lækkert ud! Har egentlig aldrig tænkt over det med farverne før, men det er jo rigtigt. Nærmest al vores ‘vintermad’ er i brunlige toner…

  Like

  1. mammalade siger:

   Ja, men heldigvis kan man jo bestemme selv, om rødkålen skal være den klassiske herregårdsvariant eller om man selv skal skamfere et rødkål og lave en lækker knasende salat med appelsin, mandler og det løse i stedet for 😉

   Like

Der er lukket for kommentarer.