300 km med regn og uvejr ?

Vi kørte fra Bardolino, da temperaturerne begyndte at stige efter nattens uvejr. Vores næste stop er Westendorf, hvor vi skal nyde solen og den friske luft i bjergene.

Bortset fra nattens thunderstorm har vi ikke oplevet dårligt vejr hele ugen i Bardolino. Lidt småskyer, men aldrig noget, der sendte temperaturen ned under 30C. Nattens thunderstorm sov vi fra, selvom det havde været både med kraftig vind og voldsom regn.

I det fjerne over Dolomitterne så vi glimt fra lyn under kulsorte skyer, og det lignede et uvejr – altså noget forbigående. Det var det ikke. Det øsregnede hele vejen gennem Dolomitterne, gennem Brenner-passet og op gennem Østrig forbi Innsbruck og hele vejen til Westendorf. Det var ikke lige det, vi havde forestillet os i vores sommerferie.

Jeg tjekkede vejrudsigten; der var ingen småkager at se i den, måske lige bortset fra dagen efter vi rejser videre. Til gengæld var der omskifteligt vejr; én onsdag med heldagsregn, samt tirsdag, torsdag, fredag og lørdag med tiltagende antal solskinstimer og temperatur. Det kunne godt have været bedre, men sandelig også værre.

Sommerferie i juli nord for alperne er gået hen og er blevet efterårsagtig; det var det samme sidste år. Man skal simpelthen syd for alperne for at få varmen i juli – det ser ud til, at det er sådan vores nye klima er. Vi burde også overveje at rykke skolernes sommerferie til august, hvor sommeren oftere er varmere end juli. Vores sommerferier var bedre vejrmæssigt, de gange vi tog på ferie i Nordeuropa i august, mens vi stadig var så heldige at have et børnehavebarn.

Nå, men skoleferien bliver nok ikke rykket foreløbig, og nu er vi i Østrig.