Det her burde være på recept!

Jeg tænker, at det her burde være på recept ☀️🌺 Jeg er godt klar over, at jeg for 24 timer siden frøs i kulden og mørket i Danmark, men det føles som måneder siden.

Det er noget af det bedste, vi har gjort for os selv i årevis. Selvom vi spiser d-vitaminer om vinteren, og vi føler, at det virker, så virker det her bare bedre. Jeg kunne mærke det allerede i lufthavnen, da vi stod ud af flyet. Det her klima passer mig bedre.

Det er efter små 45 år gået op for mig, at vi i Danmark har vedtaget (mindst) 2 kollektive selvbedrag:

  1. De lyse nætter er fantastiske. Ingen andre steder end i Danmark har vi så skønne lyse nætter” siger vi til os selv. I virkeligheden er de lyse nætter noget opreklameret bavl. Det er endnu en vedtagen sandhed, vi overleverer generation efter generation. Hvad er fantastisk ved en overskyet men lys nat, hvor man kan se regnen? Man kan sjældent se stjerner, og der er ikke meget ved at se på et bål i dagslys til Skt Hans. Når temperaturen omsider er så høj, og det ikke regner, så kan man sidde ude og måske nå at nyde en tår vino, indtil man er nødt til at flygte ind med en flok bidske myg i hælene. Det har da sin egen charme, bevares …I går aftes her på Gran Canaria var natten sort, lun og stjerneklar. Mørklægningsgardiner anvendes kun til at holde varmen ude, ikke til at holde de lyse nætter ude .. som derhjemme.
  2. De fire årstider. “Danmark er så fantastisk, for ingen andre steder har de 4 så smukke og forskellige årstider”. Et gigantisk selvbedrag, som jeg også er vokset op med. Fire overvejende grå årstider? På papiret lyder det lækkert med 4 smukke årstider, men virkeligheden er mere … grå. Her opererer de kun med to årstider; forår og sommer. Jeg kunne godt klare mig med de to, jeg er ikke så krævende – jeg behøver ikke 4 grå årstider, hvoraf en tillige har lyse grå nætter.

Nu vi er ved selvbedrag, så kan jeg også lige nævne fantastiske hvide vintre og ikke mindst hvide jul. 5 hvide jul i løbet af de seneste 50 år 😒 men der var mere sne i gamle dage. I hvert fald på skærmen i gamle dage 😀

Jeg elsker en rigtig dansk sommer med lange varme lyse tropenætter som i 1992, jeg elsker også det smukke solgyldne efterår og ikke mindst de hvide danske vintre med høj sne som i 1981 og 2010, men virkeligheden er bare mest grå.