Middag i træernes skygge

Alle Querce betyder under egetræerne, men de træer, der skygger for den hede aftensol ved Alle Querce var vist ikke egetræer. Restauranten ligger små 10 km fra Bardolino oppe i bakkerne. Det var en smuk køretur op af en række hårnålesving med den smukkeste udsigt over søen.

Vi bestilte Caprese med bøffelmælksmozzarella og en bruschetta med tomat, olivenolie og hvidløg. Vi fik en tallerken med en hele kugle mozzarella og en tomat i skiver. Det kunne slet ikke sammenlignes med supermarkedets version hjemmefra. For det første vinder tomater ved at have en kernetemperatur som tilsvarer luften – og bøffelmozzarella smager bedst, når den er tempereret. Først dér forstår man hvorfor caprese er en af Italiens mest populære forretter.

Bruschettaen …

Til hovedret bestilte jeg tortellini med fløde-tomatsauce med brandy og rød peber. Til dessert semifreddo med amaretto.

Det var superlækker mad, i smukke omgivelser. Restauranten ligger for foden af Monte Baldo, og der er en fin udsigt over Caprino-sletten. En oplevelse langt fra turistfælderne ved søbredden. Selv køreturen derop var fantastisk!

Alle Querce, Via Monte Mandion, 250, 37013 Ceredello VR, Italien