Denne her bog ..

Jeg er et par kapitler inde i denne fabelagtige bog. Tak, siger jeg bare – fordi du deler!

Renée Toft Simonsen var en af mine heltinder, da jeg var teenager. Mette Fugl, Madonna, Anne Frank og Laura Ingalls Wilder var andre af mine heltinder, så det er en fin klub.

Da jeg var 12, læste jeg Gitte Justs bog “Til piger: en håndbog for de 12-16 årige” som handlede om den forjættede overgang fra pige til kvinde. Den udkom i 1984, og jeg ønskede mig den til min 12 års fødselsdag – og fik den. Den var cool og skrevet i øjenhøjde. Den handlede om det hele, så med den var jeg totalt klar til at blive kvinde – hellere før end siden.

Renée Toft Simonsen er på samme måde kærligt og ærligt skrevet i øjenhøjde med mig. Nu er det cool at være i overgangsalder. Sådan som det skal være. Overgange er cool – vi skal sgu da fejre det, hvergang vi ændrer os! I det her mærkværdige samfund hylder vi jo forandringsparathed og tilpasningsevne, så overgangsalder bør være f*cking hot, for det er selve essensen af de to begreber!

Overgangsalderen er et farvel til en masse, men ikke mindst goddag til resten af livet! Du kan ikke vælge det fra, det er bare med at få det bedste ud af det. Jeg begynder at forstå det nu, så jeg kan forberede mig og glæde mig.

Nå, tilbage til bogen 😍☀️