Kontrol med øret

Jeg får altid en smule nerver på, når jeg skal til kontrol med mit øre. Jeg skal jo gerne til kontrol to gange om året, og nu er det 2 år siden jeg var til min sidste kontrol på hospitalet.

Denne gang skulle jeg selv finde en ørelæge, og det er heldigvis lykkedes mig at finde en god en. Min tidligere ørelæge opdagede nemlig ikke, at cholosteatomet var vendt tilbage, så jeg har ikke tiltro til ham længere.

Et cholosteatom er en godartet svulst, der vokser i mellemøret. På dansk hedder det benæder, og det beskriver perfekt det, den gør. Svulsten nedbryder knoglerne; øreknogle, ansigtsknogler, kranie .. det den lige vokser på.

Anden gang jeg blev opereret lavede de et stort indgreb, som sikrer, at den ikke har noget at vokse på og gemme sig bag.

Jeg fik en walldown operation i øret, som er en operation, som har efterladt et stort hulrum i mit øre, så cholosteatomet ikke kan vokse igen.

Det betyder også, at jeg ikke har nogen trommehinde, samt at mit øre ikke kan rense sig selv som et normalt øre. Det betyder, at jeg har nedsat hørelse – omkring -30% og primært høje toner.

Jeg kan ikke få høreapparat, for jeg mangler vitale dele af mit indre øre, og jeg har ingen trommehinde. Derfor må jeg ikke få vand i øret pga risiko for infektion. Det er nedtur, for jeg elsker at dykke!!