Mon ferien er forbi før den rigtig begyndte? 😱

Da vi forlod Pegnitz sidste søndag for at køre til Italien var det allerede meget varmt. I radioen advarede de om Rekord-Hitze med temperaturer mellem 38-40C. Vi kørte glade afsted mod Italien via Brennerpasset.

Omkring Europabrücke virkede det som bilen var ved at gå i stå. Og ved betalingsanlægget døde den så. Der var overhovedet ikke liv i bilen. Vi holdt og blokerede betalingsanlægget, så vi fik hjælp til at blive skubbet ind på et smalt helle mellem to betalingsluger.

Der holdt vi så på toppen af et bjerg i 40C varme i en død bil med en følelse af, at nu gik vores ferie i vasken. Der var 1/4 tank benzin tilbage, motortemperaturen var normal, batteriet var ikke dødt, og der lugtede ikke brændt, så det var (måske?) gode tegn.

Jeg ringede til vores danske vejservice. Jeg forklarede, at vi holdt ved betalingsanlægget i Brennerpasset i sydgående retning. Modtaget, der ville gå max 1 1/2 time, så ville der komme nogen og hjælpe os videre. Super …

Temperaturen viste 43C i bilen. Vi ventede, og temperaturen steg. Gode idéer, anyone?

Min mand ringede til vores mekaniker. Selvom det var søndag tog han telefonen (tak ❤️). Han forklarede, at så høje temperaturer kan påvirke benzin og benzinmåler, kombineret med at vi havde kørt kraftigt opad (6%) et bjerg, så tanken var muligvis tom, selvom den stod på 1/4 fuld. Som jeg forstod det er det vist noget med at benzin kan udvide sig i tanken i varmen? Jeg kender ikke detaljerne, men min mand fik bilen startet igen efter nogen tid.

Vi holdt stille nogen tid i tomgang, og der var ingen udsving i performance. Bilen virkede nu helt normal. Vores mekaniker anbefalede, at vi kørte til nærmeste tank og tankede op. Men nu var der jo vejhjælp på vej, så vi valgte at vente 1/2 times tid på dem.

Da vi havde holdt på bjergtoppen i 1 times tid, blev jeg ringet op af en østrigsk vejhjælpsdame. Hun var meget frustreret og på klingende østrigsk fortalte hun, at de minsandten ikke kunne finde os i Wien. Jeg forklarede hende, at det skyldtes, ar vi ikke var i Wien, men i Brennerpasset nær Innsbruck. “Aber Sie haben doch eine Person angefahren?” Øh, nein?! Så ringede hun af, og vi var godt klar over, at vi kunne holde der, i tomgang, i timevis.

Vi afbestilte vejhjælpen og satsede på, at vi ville nå frem til næste tank uden flere uheld. Det lykkedes. Da min mand skruede benzindækslet af poppede det som en sodavand. Det understøttede forklaringen omkring benzin, der opfører sig mærkeligt ved meget høje temperaturer.

Nogle gange ønsker jeg at jeg havde taget mekanikerkurset på Ungdomsskolen i stedet for Plej Dig Selv-kurset. Det havde været rart med lidt motorforståelse… Jeg er hægtet af, når sådan noget sker.