Halvpension tyrolerweise

on

En del af charmen ved hotellet i Tyrol er, at bestiller halvpension. Det betyder, at vi hver dag får forret, salat buffet, hovedret, dessert og ost.

Traditionel tyrolermad kan godt være ret tung og brun, men grøn salat og de syrlige traditionelle salater giver den perfekte modvægt. Normalt er der salatbuffet på hotellet med forskellige typer bladsalat, råkost og et udvalg af syrlige østrigske salater: Syrlig fløde-agurkesalat, Rote-Rüben-Salat, Saurer Wurst Salat og min favorit syrlig hvidkålssalat med kommen.

I år var der desværre ingen salatbuffet, undtagen den sidste aften, så vi fik en blandet salattallerken i stedet. Det var også udmærket, men ikke helt det samme som salatbuffeten de tidligere år.

Hver dag vælger vi mellem 3 forskellige hovedretter, heraf altid en vegetarisk og en fiskeret, så der er noget for de fleste. Jeg er ikke så vild med traditionel brun mad, så jeg vælger oftest vegetarretten eller fisken.

For 2-3 år siden var der ofte klassiske tyrolerretter som Knödel på menuen, men det er de gået lidt væk fra. Det er ærgerligt. Jeg er ikke taget til Østrig for at få pasta med pesto, selvom det var lækkert.

Generelt er maden lækker og veltillavet; jeg fik fx en saftig laks, der var perfekt og smagte fantastisk.

Forretterne er typisk suppe – ofte klassiske østrigske supper som Fritattensuppe/pandekagesuppe, suppe med små Knödeln eller Grießnockerl. Vores favoritter er pandekagesuppe eller suppe med Knödel. Det fik vi desværre ikke i år. Vi fik bl.a. Grießknockerlsuppe, græskarsuppe og grøntsagssuppe. Det store ved supperne i år var, at knægten spiste dem hver dag ❤️

Desserterne er ligeledes lækre; vi har fået semi-freddo, panna cotta, tyroler Marillenkuche, Sachertorte og is.

Aftensmaden den sidste aften var oksesteg med hvidløg, gennemkogte grøntsager og Bratkartoffeln. Det var et underligt stykke oksekød, som var krydret med salvie, ikke hvidløg. Vi spiste det ikke, for det smagte væmmeligt. Det smagte faktisk som stegt lever 😳

Heldigvis var der som nævnt salatbuffet denne ene aften; med Wurstsalat og andre syrlige salater.

Om morgenen spiste jeg hver morgen hotellets hjemmelavede birchermüsli med nødder på toppen og en halv semle med ost.

Efter en uge med tyrolermad er vi nu helt klar til Berlins internationale køkken. Nu skal der bl.a. shakshuka på morgenbordet 😍