Gå ud, afsted, kom med – ny CoVirkelighed dag 56

Jeg så på et tidspunkt en bog om, at det at gå er en god måde at få motion på. Dengang passede daglige gåture dog slet ikke ind i min hverdag: Ud af døren 7:30, hjemme igen kl 18. 10.000 skridt kunne jeg overhovedet ikke passe ind i min hverdag. Med mit nye job og her under Coronakrisen er hverdagen en anden. Min transporttid er reduceret fra små 3 timer til et par meter ind til spisebordet.

Samtidig er der så mange ting, vi ikke må og kan. Alle de ‘gode’ undskyldninger er væk .. Og da jeg heller ikke kan gå i træningscentret, sørger jeg nu for at gå mine 10.000 skridt hver dag. Præcis som jeg spiser mine vitaminpiller og (nogle af) mine grøntsager 😀

Mine fordele ved at gå og gå og gå ..

  • Jeg er begyndt at tabe mig. Det skyldes selvfølgelig også, at jeg holder øje med ikke at spise for mange kalorier, samt fordi jeg er midtvejs i mit løbeprogram.
  • At gå er langt mindre belastende for kroppen end at løbe, og det er en god ting, når man har rundet 48 år, har ekstra på sidebenene og leddene er ved at være slidte.
  • Min hjerne får et break fra skærmen. Det er uvurderligt at forlade hjernen og komme ned i kroppen. Når jeg er retur ved skærmen kan jeg bedre koncentrere mig.
  • Naturen gør også et eller andet ved mig mentalt, har jeg opdaget. Jeg er ikke ligefrem Poul Thomsen eller David Attenborough, men det er skønt at se træerne springe ud og se mus, rådyr, egern, spætter .. dem så jeg kun sjældent tidligere.
  • Glæden ved de små ting i naturen giver et kick og en oplevelse; en mus der piler over stien foran mig, duften af jord efter en regnbyge, det overraskende syn af et rådyr midt i Holte ..
  • Lyset giver mig energi og overskud – jeg bliver så glad, når solen skinner. Selv gråvejr er lysere på denne årstid. Der er D-vitaminer i luften!
  • Jeg bliver gladere og kommer i flow, når jeg går og bare lader tankerne flyde. Jeg husker at notere idéer og inspiration, der popper op i mit hoved, mens jeg går.
  • Indimellem går jeg sammen med andre, og det er skønt. Selskab er som flødeskum på kakao’en.

Det er de fordele ved at gå ture, som jeg oplever. Der er skrevet bøger om fordelene ved at gå, for der er mange fordele. Flere af de store forfattere og digtere gik den samme rute hver dag og hentede inspiration på den måde. Her er lidt flere fordele fra Bente Klarlund: