Spreegold – en lovestory

Upsie, glemte at fortælle om min morgenmad. Big mistake. Vi gik ned på Spreegold søndag morgen. Fra lejligheden i Mulackstrasse er der kun en kort gåtur. Jeg bestilte Red Shakshuka igen – denne gang med avo fries som tilbehør. Jeg er vild med avo fries 🥑 og jeg elsker elsker elsker Spreegolds Shakshuka.

Spreegold er faktisk lidt af en lovestory for os.

I gæstebogen i ‘vores’ lejlighed tilbage i 2010 var der nogen af de tidligere gæster i lejligheden, der varmt anbefalede Fitness Frühstück på Spreegold. Det lød godt – og som lige noget for os!

Det var det dog ikke helt, men menukortet indeholdt andre, mere lødige og meget mindre fitnessagtige alternativer. Fx havde de Früstück für zwei. Det var en mere klassisk morgenmad med alt godt – det var lige os!

Fitness Frühstück udgik siden af menuen. Mange klassikere er forsvundet og nye er kommet til gennem årene. Shakshuka kom til cirka 2018, og det var kærlighed ved første bid. Jeg har smagt mange forskellige shakshuka’er, men ingen rammer den som Spreegold. Og den er faktisk lidt forskellig fra gang til gang. Så er der kikærter i. Så er der rød quinoa i. I dag var der grønkål i.

Lige fra vores første besøg elskede vi Spreegold Rosa Lux, og vi kommer der selvfølgelig hver gang vi er i Berlin. Vores søn er faktisk vokset op der. Først i klapvogn, og nu hvor han er højere end jeg. En dag i nær fremtid kommer han på Spreegold uden os.

Under Corona var vi bekymrede for, at Spreegold ikke ville overleve. I Tyskland var hjælpepakkerne begrænsede, og der var restriktioner på restauranterne i meget længere tid end i Danmark. Restauranterne i Berlin skulle navigere i mere eller mindre spøjse skiftende regler; herunder total og delvis nedlukning, kun mulighed for take away, sidenhen ingen adgang for uvaccinerede, coronapaskontrol, afstandsregulering, maksimum antal gæster pr kvadratmeter, regler om at selskaber max måtte bestå af mennesker fra to husholdninger, samt begrænset åbningstid mv. Men Spreegold overlevede, og jeg bliver glad i låget af at se, at der igen er fuldt hus hver formiddag og igen om aftenen, når vi går hjem.

Over årene er der kommet flere Spreegold til, og en enkelt er lukket lige efter Corona. Spreegold på Stargarder Strasse er også helt fantastisk, mens den i Bikini Berlin er meget anderledes og ikke helt så hyggelig som de 2 andre.

Der er nyt på kortet hver gang, og det er altid svært at vælge. Selv her efter 12 1/2 år. Hvor vi jo altså nu har kobberbryllup med Spreegold 💝 Kan man det?? Have kobberbryllup med en restaurant? Jeg vil sige ja!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.