Very Verona

Jeg læste i guidebogen, at det var umuligt at parkere i Verona, særlig om tirsdagen pga marked. Bogen anbefalede, at man ikke skulle kaste sig ind i den håbløse kamp om p-pladser, men i stedet tage toget. Ydermere er der så mange mennesker i Verona i højsæsonen, at man bare kan flyde med strømmen af turister ned til Julies balkon.

Hmm … Ja, det lyder jo rædselsfuldt. Vi tog chancen og tastede arenaen ind på gps’en. Afstiafsted. Der var ikke mange biler på vejen, der var flere ledige p-pladser og i p-pladsen ved arenaen var der hundredvis af ledige p-pladser. Så meget for negativt indstillet guidebog 😒

Det var tordnende varmt, og vi gik fra arenaen op ad Via Mazzini med retning mod Julies hus. En fantastisk gade, skyggefuld og fuldt med kølige butikker; Douglas, Sephora, Disney, Gucci, LV etc.

Gaden og sidegaderne var smukke fyldt med smukke pastelfarvede gamle huse.

Disney butikken var der feriens overtræk opstod. Nicholas forelskede sig i Mac, den store lastbil inklusiv en række af de andre kendte biler til opbevare i Mac. Vi lovede Nicholas, at han får Mac, men først på tilbagevejen. Det accepterede han under svage protester. Han sagde ‘vi kommer aldrig tilbage, jeg får den aldrig’, men vi forsikrede ham om, at han får den.Julies_balkon

Vi fortsatte ned mod Julies hus … du undrer dig måske? Hvad er nu det med Julie? Det er Romeos Julie, vi taler om her – Julie Capulet. Jeg elsker Romeo & Julie. Jeg elsker ordene, jeg elsker de forskellige filmatiseringer, men mest Baz Luhrmanns version 💕

What’s in a name? That which we call a rose
by any other name would smell as sweet

Anyway, i Verona kan man se hendes hus, samt den balkon, som Romeo ifølge historierne kravlede op på og kyssede sin udkårne for første gang.

Hmmm … jeg kunne virkelig godt se det for mig. Se selv, det grønne espalier med vedbend eller efeu, der vokser op ad muren ved siden af balkonen .. det kunne godt lade sig gøre at kravle op, hvis man var forelsket nok! Og forelskelse giver jo vinger … Det var så fint at stå der og se balkonen, Juliestatuen og de mange hængelåse.

Vi gik lidt videre og kom til Piazza delle Erbe. Der var så smukt!!! Man kunne nærmest forvente at møde Romeo, Mercutio og deres glade venner rundt om hjørnet. Vi mødte dem nu ikke, men vi fandt en superlækker italiensk (sjovt nok) ristorante på torvet under de store skyggefulde parasoller.

Verona

Petit Bateau

Vi var en tur i Petit Bateau Piazza delle Erbe. Jeg elsker Petit Bateau. Jeg kunne have købt hele butikken. Så fine sager på udsalg. Allan købte den fineste blå-hvid-stribede t-shirt til Nicholas.

Her spiste vi en skøn frokost under parasollernes hede skygge. Nicholas fik sin sædvanlige Pizza Margarita. Han elsker det. Allan og jeg fik simple pasta-retter, og selvom de var både små og så skuffende ud, så smagte de fantastisk!

Vi gik tilbage ad Via Mazzini, og jeg måtte igen overbevise Nicholas om, at vi nu var på vej til Disney butikken. Han troede vist ikke helt på det. Men det holdt!

Nu med DocNicholas fik sin Mack, en haj-kasket, en Monsters tegnesæt og et Cars huskespil på bud til €1,50. Han var så happy, og han sad med sin nyerhvervelse på skødet i klapvognen hele vejen ned til parkeringshuset.

Vi købte nogle kolde colaer, og så kørte vi retur mod Bardolino. Nicholas faldt hurtigt i søvn og sov hele vejen hjem. Det var dejligt med den kølige luft i bilen. Heden var intens udenfor, og min kjole var helt plaskvåd på ryggen under rygsækken.

Vel tilbage på hotellet hvilede vi lidt, og så hoppede vi i poolen. Det var skønt! Nicholas fik fingre i et vandgevær, og så skød han ellers på Allan.

Udgivet: 6. aug 2013 14:10