7 års fødselsdagsmiddag på italiensk

Vi havde fået dette tip fra en af min mands gamle venner, der er helt vild med området omkring Bardolino:

I Cavaion, som er en lille by udenfor Bardolino, cirka 10-12 minutter, ligger Trattoria All Torcolo, som er typisk italiensk, meget børnevenligt og søgt af mange italienere. Vi var der i lørdags, der var en italiensk 75 års fødselsdag. Deres pasta er fantastisk – specielt Bigoli con Tartufo. Kød er også godt. Priserne er i den billige ende.

Vi tastede adressen ind på GPS’en og så kørte vi op i bakkerne bag Bardolino. Vejret var fantastisk, og vi kørte afsted ad bittesmå snoede veje mellem olivenlunde og vinmarker. Vi kørte gennem små bitte hyggelige landsbyer, hvor det så ud til, at uden står stille. Duften fra markerne var fantastisk. Omsider fandt vi vores trattoria, som var en gammelt landsted med parasoller og markiser over utallige langborde og mindre borde. Ovenpå restauranten bor familien, og der var hængt vasketøj til tørre. Helt igennem italiensk afslappet stemning. 

Vi kunne sætte os lige hvor vi ville, og vi fik hver et glas april spritz. Knægten spurtede ud til de andre børn, der legede på legepladsen i haven. Han ville bare have en pizza Margarita og en æblejuice. Det var tydeligt, at det var et familieforetagende – mamma og datter serverede, mens papa og drengene var i køkkenet. 

Vi var der ved 19-tiden, og det var tydeligt, at det var tidligt efter italienske forhold. Udover os sad der en hollandsk familie og kort efter kom der en dansk familie og en flok børn, der lignede husets (eller nabolagets) børn, der skulle spises af inden aftentravlheden satte ind. 

Vi valgte begge to spaghetti med trøffel som anbefalet. Det var en superfin og enkel ret, som var fin i smagen. Der var store skiver af trøffel med lidt bid i drysset ud over spaghettien, som var kogt helt perfekt. Pizzaen var også helt perfekt, og knægten spiste den hele, før han igen gik ud og spillede fodbold med sine nye danske, hollandske og italienske venner. Vi sad længe i den lune italienske aften efter vi havde delt en himmelsk tiramisu, så knægten kunne lege lidt. 

Ved 21:30-tiden kom der en større italiensk familie med børn i alle aldre, og der kom også en familien med den sødeste lille babypige, som nysgerrigt kiggede sig omkring. Sjovt som man gør tingene anderledes i Italien; derhjemme spiser vi tidligt, og børn skal tidligt i seng. Hvad lyder anbefalingerne mon i Italien?

Da vi hentede ham, var han helt rød i kammen, og han blev helt ulykkelig over , at vi skulle hjem. Men han kunne godt mærke, at han var træt, så han gik med og sagde, at det havde været den bedste dag.