Mine favoritsteder i Sydfrankrig

0026Sidst jeg var i Sydfrankrig er alt for længe siden .. Det var med min far i 2002. Det er den eneste rejse, jeg har været på med min far alene. Vi boede hos min onkel og hans kone i en by, der hedder Valbonne. Vi var afsted i de sidste dage af oktober i 2002, og det var efterår herhjemme, men i Sydfrankrig var det 25C. Jeg svømmede i poolen, soppede i Middelhavet, og jeg gik i korte sommerkjoler og kørte med åben top i bilen.

Valbonne er en sydfransk by med lokal charme, ikke særlig turistet, men meget fransk med det hyggeligste lille torv, hvor vi sad under de store parasoller, drak pastis og nød solen, selvom kalenderen viste 30. Oktober. Man kan sagtens finde ferielejligheder i det område. Husk, at besøge bymidten og snup mindst én pastis under caféens parasoller på torvet.

0022Når man er installeret, vil jeg anbefale en udflugt til Mougins, som er en lille hyggelig by på en bjergtop med fantastiske restauranter og en fabelagtig udsigt og atmosfære – se mere her Mougins Tourisme. Denne bistro er god og rigtig hyggelig Bistrot de Mougin.

0004Vi kørte en tur i vores lejede bil i Gorges du Verdon, som er Europas svar på Grand Canyon. Vi kørte en tur op langs gorgen efter at have dyppet tæerne i den smukke azurblå sø Lac de Sainte Croix, som floden Verdon munder ud i dybt under den høje bro. Vi vkørte hele vejen op langs Gorge du Verdon – det er en tur på cirka 30 km ad snoede veje med kig til dybderne. Der er masser af rastepladser undervejs, og vi stoppede utallige steder. Der er særlig smukt om efteråret med gyldne farver på træerne og høj blå himmel. Vejen er snoet, men asfalteret, så det er ikke risky business.

0007

Vi var også i Antibes, som er en lille landsby ved Middelhavet. I sæsonen er der knald på med mange turister, og Antibes føles lidt som en turistfælde – men om efteråret er der ikke så mange turister, og byen er virkelig fin med skøn udsigt over Middelhavet. I oktober kan man stadig bade på stranden nedenfor byen uden at fryse. Markedet i Antibes plejer at være superhyggeligt med alle mulige grøntsager, svampe og andet godt. Der er marked alle dage om morgenen, undtagen mandag, såvidt jeg husker.

Grasse er parfumebyen par excellence. Det er her Chanel no. 5 kommer fra, siges det. Besøg for eksempel Fragonard, Galimard eller Molinard og lær mere om parfume. Grasse har en gammel bymidte, som er en fodtur værd!

Nice er også en virkelig fin by. Jeg er nok lidt mindre begejstret for Cannes, men det er jo smag og behag. Hvis du skal til Monaco, så vær opmærksom på, at man kan køre helt op til centrum. De vil gerne have, at man parkerer udenfor, men lad være med det, man skal gå ret langt.

Vi besøgte også kapellet i Vence – det er udsmykket af Matisse, og det er SÅ smukt 😊

0016.jpg