Adventssøndag – 16/24

På denne iskolde adventssøndag skulle vi ikke noget juleagtigt – og alligevel er der alligevel jul over det hele, fordi vi er så tæt på jul.

Knægten skulle til fodboldturnering 11:30-14, og vi var med som heppekor. Jeg var det hæse heppekor med hosten fra helvede. Turneringen gik over al forventning; drengene spillede godt, vandt deres kampe og hyggede sig!

Stor var min overraskelse, da hallens cafeteria havde en bred menu, der inkluderede tysk pølse med tysk brød. Det måtte vi prøve – og se nu her: En Laugenbrezel mit Wurst. Jeg elsker Laugenbrezel!

Den brune blanke overflade på en Laugenbrezel får man ved at opløse natron i kogende vand og dyppe brødet deri, inden man bager det. Mums, siger jeg bare 😋

Om aftenen havde vi booket bord på den lokale italienske restaurant. Desværre sad der tre velklædte fulderikker, som højlydt bøvsede, bandede og udfordrede hinanden til at bunde bajere. Det tog lige toppen af hyggen, da de overdøvede enhver samtale. Maden fejlede bestemt ikke noget; vi fik lækker familie-menu bestående af jordskokkesuppe med bacon og jordskokkechips. Til hovedret oksehale-lasagne med grøn salat, med is til dessert.

I løbet af aftenen eskalerede hosten fra helvede, som jeg fik med hjem fra England. Da jeg skulle be’ om regningen druknede alle mine ord i et hosteanfald. Mine Strepsils hjælper ikke rigtigt, og jeg håber bare på, at jeg kan sove i nat.