Kaffe med kaffe til ..

Nogle gange får man for meget kaffe, og det er typisk dårlig kaffe. God kaffe får man ikke så tit for meget af, men det var lige ved at ske for os.

Efter morgenmaden og morgenkaffen fra Fjord Kaffe på Common Ground gik vi ned ad Rosenthaler Straße mod Hackescher Höfe. Vi gik ad bagvejen via Sophienstraße, som er en af de få gader med velbevarede lave hyggelige huse fra 1800-tallet. Gaden anvendes af og til som kulisse i film og tv-serier.

I nr 7, i porten til Hackescher Höfe, ligger Ben Rahims kaffebar. Også her er der tale om third wave kaffe – men her er det med et arabisk og tunesisk twist.

Vi købte en flat white, hvilket måske var en smule fantasiforladt – vi opdagede først for sent Cezve/Ibrik kaffen, som de også laver. Vi spurgte til det og fik det forklaret. Det er den lille kande, man anvender til fx tyrkisk/græsk kaffe. Den varmes op over en bunsenbrænder. Der er tale om ægte kaffenørderi her – det er meget fascinerende, når kaffe bliver så personligt og nørdet.

Læs mere om Ben Rahim her. Og gå forbi den meget hyggelige lillebitte kaffebar ❤️

Og som om det ikke var nok, gik vi forbi Father Carpenter for at få endnu en flat white. Så var vi dækket godt ind og mætte på kaffe. I hvert fald for et stykke tid 😉