Kaffetid

Da det var kaffetid kørte knægten og jeg til Gudmindrup Strand. Der har jeg ikke været i mange år.

I 80’erne havde min bedste venindes forældre sommerhus på Gudmindrup Strandvej, og jeg overnattede af og til hos hende i løbet af sommerferien. Vi gik ned på stranden om aftenen og kiggede efter drenge. Uden held, såvidt jeg husker – der var ikke meget gang i den, de gange jeg var der.

Det var der til gengæld i 90erne, hvor jeg endte op til spontane beachparties med bål, medbragt morgenmad og høj musik, når diskotekerne var lukkede.

Enkelte gange har jeg surfet og badet her – det er ikke for ingenting, at Gudmindrup Strand nævnes som en af Danmarks bedste strande. Stranden er lavvandet, bred, med høje klitter og blødt sand.

Og nu ligger Haveje der også. Jeg ved ikke, hvem der bor til leje, men de gør det godt. Jeg fik en vildt god caffe latte, som var rig på smag og varme. Der var nemlig koldt på stranden, men min kaffe holdt mig varm.

Jeg havde lyst til at hænge ud, der var hyggeligt og smukt. Vejret var godt nok til at sidde ude. Sønnen var parat til at ondulere en børnemenu, fordi han så ville få et skattekort og derfor kunne finde skatten, som en sørøverkaptajnen har skjult på stranden et sted.

Vi må tilbage!

Hvor? For enden af Gudmindrup Strandvej nær Nykøbing Sj, ved Sejerø Bugten. Ligger meget nær vejen til Jyllandsfærgen – perfekt sted at lave pit-stop.

Hvad? Jeg drak en stor latte, single shot. Virkelig god. Jeg havde ikke behov for et ekstra shot – min latte var magtfuld, ikke mælket. Jeg må tilbage efter en burger en dag ☀️

For børn? Ja! Superfin børnemenu (hjemmelavet burger, fritter og drikkevare 95;-) med skattekort. Skattekortet kan også købes separat for en 20’er.

Og hvad så bagefter? Gå en tur på stranden og nyd udsigten.