4 1/2 times søvn = zombie

Jeg fik 4 1/2 times søvn, kun 62% søvnkvalitet, fortalte min søvntracker mig, da vækkeuret ringede onsdag 5:35. Jeg var rimelig bombet allerede da jeg vågnede.

Jeg kæmpede for at holde mig vågen i toget ved at læse nogle af de 104 mails, jeg havde modtaget, mens jeg var til møde i Schweiz dagen forinden.

(det med mails er et battle, jeg aldrig vinder – jeg har ikke været nede på nul ulæste mails i et lille år nu. Omkring 30 ulæste er hverdag. Mit nye nulpunkt 😝)

Da jeg skulle af toget ved min station stod jeg klar – men toget stoppede bare ikke. Det jernede lige forbi min station og de næstfølgende stationer.

Oookay, hej Ishøj! Nå, jeg hoppede på det første bedste tog i modsatte retning. Som jernede lige forbi min station.

Oookay, denne gang prioriterede jeg at stille skarpt på de små bogstaver, der piler forbi under ruteskiltet. Jeg fandt frem til et bumletog og endte omsider det rette sted, 1/2 time senere end forventet.

Al den togkørsel gjorde mig ikke just friskere, og jeg kæmpede med træthed og ringe koncentrationsevne resten af dagen.

Jeg fungerer virkelig dårligt på så lidt søvn; det er meget tankevækkende. Udover at tage det forkerte tog to (!) gange, så snakkede jeg sort, og formulerede mig generelt dårligere end normalt. I mails glemte jeg ord i sætninger, jeg glemte at vedhæfte filer, den slags. Jeg var meget lettere at distrahere, og jeg havde svært ved at koncentrere mig i larmen på vores kontor. Udover det havde jeg en nærmest ubændig trang til sove, slik, chips, cola, kaffe …

Nej, jeg kan ikke længere udskyde søvn og sove, når jeg bliver gammel. Jeg kan ikke holde til arbejdsdage, der starter 4:30 og slutter 1:30. Det kunne jeg, da jeg var ung, men nu .. nul.

Den ene lange dag og efterfølgende korte nat påvirkede mig resten af ugen. Jeg er faktisk overrasket over hvor meget det betød. Det er altså vildt, at manglende søvn påvirker så meget.

Nu er det fredag, og selvom jeg har haft to nætter med rimelig god søvn, så har jeg (også i dag) været træt, gnaven og kort for hovedet sidst på dagen. Her til aften var jeg grydeklar klokken 21. Jeg er SÅ træt!

Så, ja, det koster på overskudskontoen, sådan en lille tur 😳

2 Comments

 1. Øv for dig, men egentlig rart at høre, at det ikke kun er mig, som ikke længere kan undvære nattesøvnen…. Som ung kunne jeg uden det store besvær mærkes med et par timer, og alligevel fungere nogenlunde fornuftigt – men nu 😱 Jeg går helt i sort. Håber du snart kommer dig!

  Liked by 1 person

  1. mammalade siger:

   Det er det samme her! Jeg sagde altid “pyt, jeg kan sove, når jeg bliver gammel” og det fungerede fint. Nu er der kontant betaling ved kasse 1, jeg er nødt til at prioritere min søvn. Ikke bare for min, men også for mine omgivelsers skyld 😆
   Al forskning bakker op om, at man skal prioritere sin søvn.
   Har netop sovet 7 1/2 timer i streg og føler mig dejligt frisk, nærmest genfødt 🧚🏽‍♀️🌱
   Godnat og sov godt til dig 😉

   Liked by 1 person

Der er lukket for kommentarer.