Da verden blev syg – ny CoVirkelighed dag

Da verden lukkede ned, havde vi travlt med alle de ting, der hĂžrer hverdagen til. PĂ„skeferien var booket, sommerferien var bestilt og er delvist betalt. Vi havde store rejseplaner for 2021 pĂ„ tegnebrĂŠttet. Kalenderen var fyldt med fĂždselsdage, Duran Duran koncert i Stockholm, vi havde aftaler med gode venner, madgrupper, parkour skoleafslutning …

Uden varsel blev verden syg. Den lille usynlige lortevirus er bedÞvende ligeglad med alle vores planer og drÞmme. Ligeglad med vores sommerferie i Norditalien, Sydfrankrig og Berlin, med min venindes bryllup i maj, vores venners datters drÞmmerejse til Galapagos, vores 11 Ärs bryllupsdag, vores traditionelle hvedekomsammen pÄ torsdag, dronningens 80 Ärs fÞdselsdag, vores hverdag, vores jobs og vores sÞns skolegang.

Nu er vores kalender en lang perlerĂŠkke af aflysninger. Alle vores planer hĂŠnger og flagrer i luften som luftkasteller – kan vi mon ta’ pĂ„ sommerferie som planlagt – og hvad er plan B? Det er en ond drĂžm, lidt som Alice i Eventyrland:

Alice: Vil du fortÊlle mig, hvilken vej jeg skal gÄ herfra?
Filurkatten: Det afhĂŠnger af, hvor du vil hen
Alice: Det er lige meget
Filurkatten: SÄ betyder det heller ikke noget, hvilken vej du gÄr!

Jeg ved ikke, om vi skal holde fast i sommerferieplanerne. Jeg ved ikke, om vi overhovedet har dĂ©t valg. Jeg ved ikke, hvor vi skal hen – prĂŠcis som Alice, sĂ„ jeg ved ikke om vi er pĂ„ rette vej.

Hvad bliver det nĂŠste? HvornĂ„r slutter alt dette? HvornĂ„r kan vi leve normalt igen og fĂ„ vores frihed tilbage? Hvordan bliver det bagefter? Bliver vores samfund fuldstĂŠndig smadret af den efterfĂžlgende Ăžkonomiske krise – og her mener jeg ogsĂ„ i et europĂŠisk perspektiv?

Jeg har brug for at kunne drÞmme og lÊgge planer. Uden drÞmme og planer har jeg ingen retning, intet mÄl. SÄ er jeg bare. Her.

Nogle dage er det svÊrere end andre. Jeg har aldrig fÞlt mig sÄ ufri og indespÊrret som nu, hvor vi ikke kan rejse ud. Vi skulle ikke nogensteder fÞr i slutningen af maj og pÄ sommerferie i slutningen af juni. Nu har vi ikke engang muligheden for at finde en billig flybillet og skride.

I stedet vil jeg kontakte hotellet, vi har booket i Stockholm 31. maj og hotellet i Sydfrankrig, hvor vi skal (?) hen midt i juli. Øv. Det stinker SÅ meget.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik pÄ et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.