Måske skulle man flytte til Furnace Creek?

Jeg elsker varme. Jeg elsker hedebølgedage som nu. Jeg sov fint i nat med en søvnkvalitet på næsten 90%. Jeg sover under et dynebetræk iført lange bukser og en kortærmet t-shirt. Det er ikke helt varmt nok til at smide alt tøjet, men strømper og lange ærmer har jeg da droppet 😅 Jeg kan jo altid kaste dynebetrækket af.

Jeg elsker det øjeblik, hvor jeg sætter mig ind i en bil, der står i solen. Jeg parkerer gerne med vilje i solen, og jeg sætter mig ind og lukker døren, er helt stille et øjeblik, før jeg starter bilen. Der er måske 33-39C i bilen. Min krop siger ‘aaah’ og jeg kan mærke, at min hud åbner sig og sender små kølende sveddråber ud af porerne. Det er som en milliard små ‘gisp’ fra min hud på en gang. Dér føler jeg mig levende.

Mine bedste råd i heden?

Elsk varmen. Det er kun en fase. Varmen forsvinder snart igen. Forvent ikke for meget af dig selv. Sæt tempoet ned og acceptér, at det lige nu er supervarmt, og det er måske ikke lige nu, at du skal sætte rekorder i løb eller gøre hovedrent. I de varme lande slapper de af i middagsheden, og de færdes kun lidt i solen. Kopiér den stil, hvis varmen er for hård ved dig.

Jeg løber 3 gange om ugen, selvom det er varmt, men jeg sætter ingen rekorder. Jeg er begyndt at løbe om morgenen mellem 6 og 7, for der er det stadig køligt. Jeg tager et koldt bad og slutter af med varmt vand for at akklimatisere kroppen. Det varme vand gør, at jeg fryser, når jeg står ud af badet 🥶

Drik rigeligt, men drik ikke kun vand. Du risikerer at skylle saltet ud af kroppen og kan risikere at du ender på hospitalet med en vandforgiftning.

Personligt synes jeg, at det hjælper at drikke varme drikke. Min oplevelse er, at varme drikke afkøler mig – måske fordi min krop tænker ‘uh, jeg sænker lige temperaturen for at køle den kaffe ned’. Jeg ved det ikke 🤷🏻‍♀️

Jeg er ligeledes fan af varm mad og gerne stærk thai mad. Det passer perfekt til sol og sommer med godt med krydderier 😍

Har du prøvet at ta’ nattøj på, når varmen bider? Som nævnt sover jeg iført lange natbukser i tyndt bomuld og en t-shirt. Det betyder, at sveden ikke gør min krop klistret, for stoffet absorberer det værste. Mine lår klistrer fx ikke sammen. Jeg fletter også mit hår, så det ikke klistrer i ansigtet.

Og så … Slap af. Når man er irriteret og frustreret stiger ens blodtryk, og varmen breder sig i kroppen. Det er det sidste, du har brug for i en tropenat. Husk, hedebølgen er på lånt tid. Det regnvejr, der følger efter, varer med indlagte pauser til og med april. Du skal nok få indhentet det 😋🤪

I mellemtiden kunne man, hvis man (som jeg) er vild med hede, overveje at flytte til Furnace Creek. Jordens varmeste sted.