Træning og mad

Vil du læse lidt mere om hvordan jeg træner, så læs med her.

Mad skal der til

Og så er der maden. Jeg vil gerne tabe fedt OG få større muskler. Det er modstridende formål, for enten gør man det ene eller det andet. Når man vil bygge muskler, skal man være i kalorieoverskud, og når man vil tabe sig, skal man være i kalorieunderskud. Man er nødt til at vælge.

Min førsteprioritet er at blive stærkere, og derfor kan jeg ikke bare spise mindre, for muskler bygges af træning plus tilstrækkelig næring. Det første, der stopper, når man er i kalorieunderskud, er muskelopbygningen, og det er kontraproduktivt for mig.

Men det betyder altså ikke ædefest. Jeg (prøver på at) reducere mit indtag af slik, chips og hurtige kulhydrater. Jeg prøver at holde fokus på, at min kost understøtter mit formål, og junkfood med høj fedtprocent er ikke vejen frem. Jeg mærker tydeligt om morgenen til træning, når jeg har spist rigtigt om aftenen.

I går fik vi fx en salat med kødboller, avocado og hvidløgsdressing fra RetNemt. Det var perfekt at træne på. Det var en salat bestående af grøn salat, 1/2 avocado, krydrede ristede kikærter, radiser toppet med små kødboller samt hjemmelavet hvidløgsyoghurtdressing.

Protein

Efter træning drikker jeg en proteinshake. Det er et spørgsmål om tro. Jeg tror ikke, at det gør den store forskel, for jeg får jo protein i min mad og kaffe (med mælk). Men for mig er der meget lang tid til frokost efter træning, hvorfor jeg giver min krop et skud næring for ikke at gå kold. Morgenmad spiser jeg nemlig inden træning. Jeg har valgt det lettest tilgængelige proteinpulver fra Føtex, nemlig Bodylabs proteinpulver med vaniljesmag uden tilsat sukker. Det fungerer fint og smager rimelig godt.

Proteinbars

Jeg har en medfødt nysgerrighed overfor proteinbarer, men det er ikke noget, jeg spiser normalt. Jeg bliver altid fristet, men jeg har lidt opgivet kategorien. De fleste proteinbars ser lækre ud, OG hvis de så er sunde på samme tid win win. Men så læser jeg bagpå. Det er altid kaloriebomber med en noget spøjs kemisk bismag. Jeg har efterhånden prøvet mange forskellige, og jeg har aldrig smagt en, der smagte godt. Tværtimod er der flere, jeg har spist en bid af, og så har jeg smidt den ud, fordi det smager så dårligt og giver pivdårlige ånde bagefter.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.