Men jeg kan ikke holde snitterne fra slikskuffen …

Det kan jeg sgu heller ikke. Og det er helt klart en af mine udfordringer. Men jeg ved godt, at det ikke har noget at gøre med, at jeg har en rygrad som en regnorm. Det er sådan det er for rigtig mange mennesker, at det med at modstå en trang kan være sindssygt svært. Og ja, det gælder også dig, der uden at ville det, pludselig hører dig selv sige ja til at bage kage til klassefesten – og dig, der melder dig til forældrebestyrelsen, selvom du på forhånd havde svoret, at andre må løbe med dén bold.

Hvis du havde ventet 30 minutter med at svare, havde du svaret nej, for så var din trang gået væk. Det kan være trang til mange ting; som at please, hjælpe, glatte ud, blive rost, være midtpunkt, søde sager, mad eller noget helt femte, osv.

Jeg skrev forleden at

jeg (prøver på at) reducere mit indtag af slik, chips og hurtige kulhydrater

– Gitte

Parentesen er vigtig. Prøver. Det er svært at modstå trangen til slik, chips osv, når den rammer. Trangen fylder det hele, og manifesterer sig nærmest fysisk, og man tænker, at den aldrig går væk. Medmindre jeg altså lige snupper en lakrids. Og så får jeg spist en lakrids, en pose lakridser, et par chips, mange chips, en bid kage og en ekstra portion aftensmad.

Jeg vil anbefale dig at læse kapitlet om Urge Surfing i Marie Brixtoftes bog Bolsjefilosofi og andre leveråd. Det virker helt vildt godt, men det kræver viden og vilje at kunne urge-surfe.

Kort fortalt: En trang varer i 30 minutter. Trang er som en kæmpe bølge, der stiger i intensitet, indtil den brækker over og falder. Hvis du venter 30 minutter – surfer på bølgen – så går trangen over til sidst, og du får ro på.

Jeg kigger på bølgen og siger til mig selv, at jeg venter den ud. I got this. Det virker godt. Lige indtil næste gang, naturligvis – og så må jeg surfe igen. Hvis du gør det igen og igen, så bliver bølgen mindre og mindre, og din trang går til sidst væk.

Jeg er der i processen, hvor min trangbølge er psykopathøj, og det kræver en ihærdig stålsat indsats ikke at give efter for trangen. Det er så hårdt, men jeg får spist meget mindre slik end i forrige uge, men lidt mere end i sidste uge, fordi jeg er så udmattet, at det er endnu sværere at stå imod.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.