Overspringshandlinger?

Jeg er indendørsmester i overspringshandlinger .. Lige nu var jeg i gang med noget i Excel, men responstiden var lidt lang, så jeg kiggede lige på Bloglovin’. Hov, et egern? Indrømmet, det går ikke altid helt efter planen.

Forskning i koncentration viser, at det kan tage op til 15-20 minutter at komme tilbage til samme koncentrationsniveau som før man blev afbrudt.

En forstyrrelse eller en afbrydelse koster tid (eller penge for din virksomhed) hver gang .. en telefon, der ringer, en kollega, der siger noget, et indfald, et pling fra mobilen ..

Hvergang jeg afbrydes, kastes jeg ud af flow – og mange gange oplever jeg, at jeg ikke kommer tilbage til den mail, jeg var i gang med. Når jeg så lukker min pc ned, popper mailen op. Mailen, jeg troede, jeg havde sendt for 8 timer siden. Og excelarket med analysen og og og ….

Ofte har jeg en håndfuld excelark åbne, utallige mails, et par browsere (med 5-10 faner) plus det løse, når jeg lukker ned om aftenen. Det er ikke et godt tegn, for principielt burde jeg kun have ét program åbent, bruge det og så lukke det ned efter brug. Hvis man gør det, er det tegn på, at man blev færdig med sin opgave, før man blev afbrudt afsporet.

Men har jeg så et godt råd?

Et der virker?

Måske, for jeg faldt over Pomodoro Teknikken. Det lød oplagt, effektivt og nemt at implementere. Helt enkelt går det ud på, at man har et æggeur (eller i mit tilfælde; min iphone). Jeg afsætter 25 minutter til opgaven og indstiller alarmen til 25 minutter. I den tid må jeg ikke tillade nogen form for forstyrrelser. 25 minutter er kort tid, så næsten alt kan vente.

25 minutter er til gengæld lang tid til en opgave, særligt hvis man fx afsætter 25 minutter om dagen til det. Fx rydde op i dit tøj. Hvis du gør det 25 minutter ad gangen er det til at klare. Store ændringer bliver til at overskue, hvis man kun skal dedikere 25 minutter om dagen til det.

Jeg bestemmer i høj grad selv om jeg vil lade noget/nogen forstyrre mig, og jeg kan godt beslutte mig til IKKE at lade mig forstyrre. Kommer der noget ind fra højre, så parker det, evt skriv det ned. Ud af hovedet, ned på papiret. Videre med din pomodoro. Én tomat ad gangen.

The Pomodoro Technique i korte træk – besøg deres website og læs mere!
  1. Vælg en opgave, du vil løse
  2. Stil alarmen til 25 minutter
  3. Fordyb dig i din opgave og arbejd indtil uret ringer
  4. Når uret ringer, så sæt et hak ud for opgaven
  5. Ta’ en kort pause
  6. Efter hver 4. opgave ta’ en lidt længere pause, før du starter på næste runde pomodoros.