Den bedste fødselsdag nogensinde!

Når man bliver 9 år, kan man sagtens selv planlægge sin fødselsdag. I flere måneder har programmet for vores søns fødselsdag været helt klart:

  1. Brunch på Anna Blume
  2. Se 19.500 dyr i Berlin Zoo
  3. Aftensmad på Yumcha Heroes
  4. Aften donuts fra Dunkin Donuts
  5. Snydefødselsdag for alle drengene fra klassen i XJump efter ferien

Jeg bookede på forhånd bord både på Anna Blume og YumchaHeroes via Quandoo, og så var vi klar!

Morgen med gaver

Vi vækkede vores 9-årige dreng på sengen med sang og gaver og masser af flag i hele lejligheden. Han blev lykkelig for sin Nintendo Switch, spil og headset. Hans blå øjne tindrede og skinnede af glæde. Det var en fantastisk morgen med masser af sol og knaldblå himmel!

Morgenmad på Anna Blume

Klokken 9:30 havde vi bord på Anna Blume. Hvorfor vil en 9-årig på Anna Blume, tænker du måske? Det er fordi Anna Blume serverer lun risengrød med kanelsukker til morgenmad. Det er det eneste sted, han kender, der serverer risengrød. I Tyskland er det Milchreis og er ikke helt risengrød.

Og så må forældrene jo ‘nøjes’ med Anna Blumes etagére med klassisk morgenmad og deres lækre kaffe og juice. Hvilket hårdt liv 🙂

Og så afsted til Zoo Berlin!

Bagefter tog vi ind til Zoo Berlin, hvor vi købte billetter, og så var vi var til at se 19.500 dyr fordelt på 1.500 arter.

Sidste gang vi var i Zoo Berlin (2011…) var knægten i klapvogn, og vores oplevelse af Zoo var, at det var slidt og med for lidt plads til dyrene – fx travede tigeren hvileløst frem og tilbage på sit lille frimærke. Vi kom frem til, at Zoo i København dengang var meget bedre for dyrene, men denne gang var vores oplevelse af Zoo Berlin på nogle områder bedre end København.

Denne gang var det som at komme til et nyt sted – det var fantastisk! Der var plads og rum både til mennesker og dyr. Vi var der i alt i 5 1/2 time, og vi nåede at se alle dyrene undtagen hyænerne (det var en fejl) og tigrene (tigerburene var under renovation og tiltrængt udbygning). “Mor, så lover du, at vi ser dem næste år!” sagde knægten strengt. “Jaja, skal nok” sagde jeg og lød mest som Kjeld fra Olsen-banden.

Vi så pandaerne! De flyttede ind i et spritnyt anlæg i juni 2017. Det var det eneste sted i parken, at der var trængsel. Det er første gang i mit liv, jeg har set pandaer – jeg forstår 100% fascinationen. De ligner silkebløde nuttede kæmpebamser. Deres pels ser silkeblød og floffy ud, lige til at kramme. Det er de eneste pandaer i Tyskland, og de har deres egen bjørne-blog.

panda

Frokost i Zoo Berlin

Vi spiste ganske udmærket frokost på Waldschänke ved den gigantiske legeplads under store gamle træer. Vi sad på en bænk og pustede ud bagefter, mens knægten drønede rundt på legepladsen.

Ulvene og de andre dyr

En af vores favoritter i Zoo Berlin er ulvene. Sidst vi var der, hylede de voldsomt. Ulvehyle er en lyd, jeg aldrig nogensinde glemmer. Det lød vildt og frygtindgydende. Jeg kunne ikke lade være med at tænke på Laura i det lille hus på prærien, hvor hun vågner ved en ulvs tuden lige ved siden af hendes seng på den anden side af den tynde trævæg. Jeg havde det nøjagtig som hende; hårene rejste sig på mit hoved ved ulvenes hyl.

I Zoo Berlin er det dog ikke prærieulve, men arktiske ulve. De er hvide og meget smukke og vilde at se på. Vi overværede fodringen, og så ulvenes indbyrdes rangorden helt tydeligt; førerulven fik først, og de øvrige ulvene nærmest krøb hen til maden.

Vi stod og så en rum tid på nogle hjorte, der bissede og spurtede rundt på trods af heden. De blev helt kulrede, når havevanderens stråler ramte dem, og det så ud som de legede tagfat.

hjort der bisser

I Zoo Berlin har de også bisonokser – jeg tror ikke, at jeg har set bisonokser før. De er store som huse, meget imponerende – og man kan lige forestille sig sådan en komme spurtende hen ad prærien. Så gælder det om at komme af banen! De havde de mest nuttede legesyge kalve, der spurtede rundt og bissede på deres lange tynde ben.

pingvindialogKnægten fik etableret en form for dialog med de dykkende pingviner bag glasset. Det var (endnu) et af de steder, hvor vi var i tvivl om hvem det egentlig er der er tilskueren.

Hele familien bæver lå i en bunke dybt nede i deres dæmning og snorksov. Heldigvis var der et vindue, så vi kunne kigge på dem. Nååårh, de er søde! De minder faktisk lidt om os; for vi sover også i en stor filtret bunke.

Efter 5 1/2 time (!) var alle 6 medbragte ben godt møre og trætte. På en eller anden måde havde vi misset hyænerne i den anden ende af haven, men vi orkede ikke at gå tværs af haven for at se dem. Haven var også så småt ved at lukke ned. Vi besluttede os for at drage hjemad.

Fødselsdagsmiddag på Yumcha Heroes

Som lovet spiste vi middag på sønnens og vores yndlingsrestaurant Yumcha Heroes. Knægten spiste et bjerg af edamame og 8 man tou, mens vi bestilte et bredt udvalg af dumplings og rolls. Mmmmm…. det er så fantastisk lækkert hver eneste gang ❤️

PS Jeg er ikke helt blevet tilgivet for det med hyænerne endnu … Vi er nødt til at komme igen næste år.

– Laterpost fra 20. Juli 2018