På dyrskue

Laterpost fra 12/6.

Knægten og jeg satte vækkeuret i lørdags. Vi blev hentet af min veninde og hendes to glade morgenfriske unger. Vi startede med kaffe og croissanter fra Starbucks/Q8 – og så var selv jeg tilnærmelsesvis frisk 😀

Sidste gang jeg var på dyrskue var i Nykøbing Sjælland i start-80erne. Der optrådte Brødrene Olsen og Katy Bødtker på en ladvogn. Jeg husker, at vi var mere interesserede i at klappe dyrene end høre musik.

Siden da har jeg ikke været på dyrskue, men det skulle der laves om på!

Vi kom tidligt om morgenen, og vi kom ind der hvor der var traktorer og andre landbrugsmaskiner. Ungerne klatrede ombord på en gigantisk traktor, og de formåede at få den til at blinke.

Lidt derfra stod en stor bisonokse, og bag den lå en lille bisonkalv næsten gemt i høet.

Jeg havde lavet en liste over nogle af de ting, jeg godt kunne tænke mig ville være sjovt for ungerne

 • bygge en burger helt selv
 • se ulvehunden
 • lave milkshake
 • smage grøntsager
 • bage en bolle
 • deltage i jægerskattejagten
 • se en masse dyr
 • kæle med kaniner, heste, får, køer og geder
 • se dansende maskiner
 • Vi kunne simpelthen ikke nå det hele på én dag. Ungerne lavede deres egen burger, og det var sjovt at se hvordan nej-hatten blev til ja-hat.
 • Vores kræsne dreng stod pludselig og smagte på forskellige krydderurter. Han kom hen til mig med et blad esdragon ‘hold dig for næsen og tyg – slip så næsen!’ – jeg gjorde som han sagde. Hans øjne strålede ‘lakrids!!’ jublede han.
 • Han lavede først en dressing baseret på creme fraiche med forårsløg, lidt avocado, esdragon, hvidløg, samt citronsaft, salt og peber i. Han valgte alle ingredienser selv og smagte på det undervejs.
 • Næste station var bøf-stationen. Han skar broccoli ud i små bidder og æltede det sammen med kødet og noget grillkrydderi. Så stegte han bøffen. Da den var klar anrettede han burgeren og kom stolt over til mig med den. Den var superlækker!
 • Vi hilste på bierne og smsgte deres honning. Vi blev enige om, at det var godt, vi ikke er bier. Efter 4-6 ugers hårdt arbejde dør bierne nemlig.
 • Knægten skød også med gevær. Selvom der var en, der guidede ham, så slog geværet bagud med stor kraft. Geværet ramte ham i ansigtet, og han skreg og løb skrigende væk. Jeg frygtede, at han havde brækket næsen, og jeg løb efter ham, jeg fik ham hurtigt indfanget – han var i chok og skreg op “Er mit ansigt ødelagt? Er mit ansigt ødelagt?” Jeg fik ham lagt ned og gav ham noget koldt på. Der var intet blod, heldigvis, men et blåt mærke voksede frem ved siden af næsen under øjet. Sikke et chok!
 • Knægten bagte også brød, og vi havde nær glemt at hente det. Det var et virkelig lækkert brød, som vi delte morgenen efter til morgenmad. Mums!Dagen før var Mary på præcis samme stand, hvor hun lavede miniburger, præcis som vi gjorde 😀