Om at undgå hyttefeber i ny CoVirkelighed dag 12

Mandag eftermiddag fik jeg galopperende hyttefeber. Måske fordi hjemmeskolen ikke gik efter planen, helt sikkert fordi jeg har galopperende Fernweh kombineret med, at nedlukningen nu forlænges til efter påske.

Der var et øjeblik i går hvor jeg helt seriøst tænkte “jeg klarer det ikke”.

Jeg er bekymret for om vores ældre og udsatte bliver syge. Min far, mine svigerforældre. Jeg er bekymret for økonomien. Kommer vi tilbage til hverdagen? Hvornår? Jeg savner hverdagen. Jeg er bekymret for min virksomhed og for mit nye job, som jeg lige er startet i. Jeg vil så gerne bidrage, gøre forskel .. Jeg er bekymret for al den lærdom, jeg ikke får proppet ind i hovedet på min søn. Jeg er bekymret for min mand, der er del af nødberedskabet og som netop nu omskoles til opgaver, som ligger helt udenfor hans felt. Jeg er bekymret for Danmark, for Europa. Jeg er bekymret for Berlin; hvad sker der med menneskene i verdens venligste by? Med deres arbejdspladser? Hvad med vores yndlingssteder, overlever de? Og vores hotel i Norditalien? Klarer familien på hotellet sig? Er de ok? Hvad med vores ferie? Kommer vi afsted? Frankrig er betalt..? Hvordan ser livet ud på den anden side af Coronaisolationen? Kan vi overhovedet omgås hinanden? Jeg er sick and tired of being sick and tired.

Jeg MÅTTE ud. Ikke tænke, ud af hovedet, ned i kroppen. Jeg løb min vej. Jeg er på uge 2 af løbeprogrammet.

“Hvad løber du fra?” spurgte min søn engang. Dengang løb jeg bare en tur, men nu … nu løber jeg fandme min vej.

1) Ta’ kontrol over dit liv

Du kan ikke kontrollere Corona’en, men du kan kontrollere din reaktion på Corona. “Løb i panik”, råber zebraerne i Disney Sjov – og så løber de rundt mellem hinanden. Den metode dur ikke. Styr dig. Der er mad nok, der er medicin nok – og der er internet, FaceTime, SkypeVino, SkypeLatte, Teams, Zoom…

Du kan samtidig sørge for, at du og din husstand tager hensyn og undgår at sprede smitte. Du kan sprede smil, ikke smitte. Et smil er den korteste afstand mellem mennesker. Det er vigtigt, at vi husker på det nu.

2) Flyt fokus

Det, du fokuserer på, vokser. Se nyheder 1-2 x om dagen og fokusér på det, du kan kontrollere; hjemmeskole, projekter du aldrig har tid til, arbejde, hygge..

3) Hold dig i form

Undgå smitte. Det er muligvis for sent for mange af os, men så er plan B her: Sørg for at du får søvn nok, mad nok og motion nok. Hold dig så sund og stærk som muligt, så du er i topform, hvis du skulle blive syg. Jo sundere og friskere du er, jo bedre vil du kunne bekæmpe virus. Husk også at holde dig varm, da kulde presser immunforsvaret. Gå en tur i det smukke vejr.

4) Ta’ brokkeretten, men kun i max 5 minutter

Ja, du må godt brokke dig. Sæt æggeuret og gi’ los i 5 minutter. Tro mig, du når halvvejs, så kan du ikke mere, og så kommer du til at trække på smilebåndet!

Read more https://lnkd.in/ebVeH7v