På ferie i en Coronatid – go eller nogo?

Det er virkelig et hot topic! Der er mange meninger om hvad der er det rigtige at gøre. Folk er mere eller mindre skingre i deres angreb på hinanden (“forkælede egoister, der vil sydpå” – “dumme københavnere, der tager smitten med ud på landet”), mens andre opfører sig som politibetjente (“det må du ikke, for så skal du i karantæne”). Det er trist, og det gavner ingenting. Måske skal vi bare trække vejret og vise omsorg for hinanden?

Når smittetrykket er lavt, er der ingen forskel på, om du tager på ferie i Danmark eller i udlandet. Det er din adfærd, der er bestemmende for, om du udsætter andre og dig selv for en risiko.

For os er det simpelt; at rejse er at leve. Det er vigtigt for os at rejse sammen – det er det, vi lever for: Fælles oplevelser og minder, vi kan bygge på. Når det så er sagt, så lever vi i en Coronatid, og derfor er der nye regler, anbefalinger og sund fornuft at tage med i ferieplanlægningen.

Aflyste planer

Vi har valgt at aflyse rejsen til Italien og til Sydfrankrig, selvom vi er lodret uenige med regeringens national-protektionistiske strategi, hvor vi primært skal støtte os selv, i stedet for udlandet. Det er ikke særlig socialt, for ferie i Danmark er en luksus, som ikke alle har råd til. Pengene rækker ganske enkelt længere i udlandet, og derfor er der mange, der ærgrer sig.

Vi mener, at vi her i Europa har en samfundspligt til understøtte de lande, der har fået kontrol med Corona’en og nu åbner for turister. Vi vil gerne bidrage til at undgå at hoteller og restauranter går konkurs med de menneskelige omkostninger, der følger med. Ikke KUN i Danmark, men også i Danmark.

Vi har fokus på, at sommeren 2020 bliver en balancegang mellem at begrænse smitte og holde ferie. Det bliver ikke ferie for fuld udblæsning, men nok en mere rolig ferie med flere restriktioner og færre oplevelser uanset om vi er herhjemme eller i udlandet. Det er ekstra vigtigt at få afstemt forventninger og undersøge muligheder og begrænsninger inden ferien i år.

Nye planer del 1: Sommerferie i Danmark

Til forskel fra den oprindelige plan holder vi en del af vores ferie i Danmark, dels for at støtte turistbranchen i Danmark, men også fordi her er skønt. Især i Odsherred ❤ Vi har valgt at booke sommerhus via vores favorit-sommerhus-pusher Feriepartner Odsherred, som altid giver en supergod personlig service. Man undgår at stå i kø med andre turister på et afsides kontor for at hente nøgle, for nøglen findes i en nøgleboks ved sommerhuset. Ekstra godt i en Coronatid!

Jeg får IKKE penge for at skrive om Feriepartner, men derfor kan det godt opfattes som REKLAME. Vi kan varmt anbefale dem, da de er væsentlig bedre end de 2 andre sommerhusudlejningsfirmaer, vi har prøvet.

Nye planer del 2: Tour de Tyskland

Derefter går turen til Tyskland, hvor vi kører rundt i 2 ugers tid. Vi skal besøge en lang række tyske byer; bl.a. Hannover, Würzburg, Pegnitz, samt Füssen i Sydtyskland, hvor vi bliver en lille uges tid. Her står den på bjerge, lys og luft – og masser af plads. Vi har valgt et hotel i udkantstyskland, nær grænsen til Østrig, hvor der er flere køer (dem, der siger muh) end mennesker.

På vores Tysklandstur kommer vi til:

 • at udvise respekt, omsorg og omtanke overfor alle, vi møder – præcis som herhjemme.
  • at gå med communitymasker i offentlig transport, restauranter og butikker
  • at holde 1 1/2 meters afstand til andre.
  • at spritte hænderne af og vaske dem ofte.
  • at undgå grupper af mennesker.
  • at minimere brug af offentlig transport.
  • at undgå turistattraktioner, der tiltrækker mange mennesker.
  • at gå videre eller komme igen, hvis der er for mange mennesker.

Uanset om vi tager til en lille flække i Tyskland eller i sommerhus herhjemme, så belaster vi lokalsamfund, der er bygget til færre mennesker. Mange af de små sommerbyer i det danske sommerland er slet ikke gearet til Coronaafstand på 1-2 meter blandt mange mennesker i butikker, på havne, på restauranter, så forskellen er ens, uanset om vi er på ferie herhjemme eller udlandet.

Det er samme adfærd, vi skal lægge for dagen, uanset hvor vi er. Respekt, afstand, omsorg og omtanke er nøgleord, så vi undgår spredning af Corona ❤