Mortens Aften

Det er i virkeligheden noget værre rod med Mortens Aften… Morten hed Martin og gemte sig i gåsestien. Da gæssene afslørede hans skjulested, blev han biskop og svor hævn over gæssene. Det går her i landet ud over ænderne hvert år 10. November.

Fra min børnehave ❤️

Martinslanterner lavede vi hvert år op til Mortens aften i min børnehave i 70’erne. Vi malede syltetøjsglas med glasfarver, satte ståltrådshank på og satte et stearinlys fast i bunden – og så fik vi vores lanterner med hjem om aftenen, Mortens Aften.

Lanterner og lanterneoptog er en stor ting i Tyskland på Mortens Aften, og den tradition havde de tyske søstre, der ledte børnehaven, bragt med sig.

I stedet for glasmaling kan man også anvende silkepapir og tapetklister (laves af 1 dl vand, som røres sammen med 1 spsk hvedemel og 1/2 spsk sukker, som koges op til passende konsistens i en gryde).

Dagens måltid bestod ikke overraskende af and, hvide og brune kartofler, rødkål, waldorfsalat, æbler, svesker, andesauce og æblekage – alt sammen fra den lokale slagter. Jeg kan ikke li’ and, men jeg prøver troligt 2 gange hvert år – det kunne jo være, at mine smagsløg ændrer mening med tiden. Denne gang var det tæt på: Det smagte næsten godt! Saucen var fantastisk!

Det var superhyggeligt med en lille tirsdagsfest! Vi sluttede af med første afsnit af Björnstad. Den er god, men vi må se videre en anden dag! Det er jo hverdag 😅

Ikke Martins Gås, men Mortens And 😅

Ellers er status her, at jeg har ondt i kroppen – for når man er 48 år er det ikke gratis at glide på røven i et nyvasket badeforhæng 🤦🏻‍♀️)