Tosset med Teva?

Kan du huske Teva-sandalerne? Dem, som dine folkeskolelærere og spejderledere pilede omkring i 80-90’erne. Gerne med en sok i.

Lidt ligesom med min mors røde sundhedssandaler fra Birkenstock, så var det sko, jeg havde forestillet mig blev hængende i fortiden. Men nej.

Måske elsker du dem allerede, måske hader du dem stadigvæk. Jeg har ikke skænket dem en tanke i årevis, indtil jeg så rigtig mange unge mennesker pile rundt i Berlins gader i de velkendte sandaler fra Teva.

Nu kommer de bare i friske farver og med mere eller mindre sål. Kombineret med blomstrede sommerkjoler og lakerede tånegle ser det forbavsende pænt ud.

De unge besværes ikke af minder fra ekskursioner i biologi, hvor biologilæreren entusiastisk spurtede rundt i krat og skov i kiksede sandaler med velcro. Og sokker. Jeg KAN ikke se mig selv i sådan et par. Eller?

Teva sandaler er ikke så grimme som jeg husker dem, men de er både behagelige og praktiske. Når man er 49, er det sidste næsten det vigtigste. Hvis det er behageligt, så er jeg på.

Og så sker dette på ferien i 2021: Mine Salomon vandresko, som ellers er min faste følgesvend på ferier, kan jeg pludselig slet ikke udholde at have på. De er pludselig vildt ubehagelige, fyldt med sved, så jeg får dryppende varme fødder. Og når fødderne koger, så koger jeg. Jeg skiftede til mine sandaler fra Clarks, men sled dem ned, indtil sømmen gav mig en kæmpe vabel under foden. Og så stod jeg der igen i 30C varme OG med Salomonsko fyldt med sved. Ad. Av!

Det er tid til Teva. Det går ikke med de Salomonsko på sommerferien næste år. Jeg har købt et par Teva Elzada på tilbud hos Eventyrsport. Jeg har dem på for første gang i dag, og de er så lækre at gå med😘

Late edit sommer 2022:

Teva’erne er for fede – til at gå 20.000 skridt under den italienske sol i Gardaland og til storbyferie i Berlin i 39C. Selv med recovering svangsenebetændelse, så var de åbenbart gode for mine fødder.

Mine er Teva Elzada. Jeg fik dem på bud sidste år til 500 kroner.

Teva Elzada