Guide til de bedste julemarkeder i Berlin – Glimmer & Glühwein

Vi elsker jul i Berlin. Det kan man ikke lade være med, for jul i Berlin er synonym med julemarkeder, julelys, glimmer og Glühwein. Julemarkederne er større, hyggeligere, koldere og langt mere stemningsfyldte end i Danmark. Jeg kan sagtens forstå, at man ønsker at kopiere konceptet, for et godt julemarked er fantastisk!

I Tyskland er det ikke usædvanligt, at man efter arbejde aftaler at mødes på et julemarked til en kop varm kakao, Glühwein, øl eller et måltid mad. Det gør, at julemarkederne altid er velbesøgte og hyggelige til forskel fra herhjemme, hvor vi – endnu – ikke har lært at bruge julemarkederne som en del af hverdagen på samme måde som i Tyskland. 

Hvornår er der julemarkeder i Berlin?

Julemarkederne åbner i starten af november og mange af dem kører helt frem til helligtrekonger (6. Januar). Vi plejer at være i Berlin til nytår fra slutningen af December og lidt ind i Januar, og der er liv og glade dage på julemarkederne selv efter nytår. 

Hvilke julemarkeder kan du anbefale, Gitte?

  • Julemarkedet ved Gendarmenmarkt er i år rykket til Bebelplatz på Unter den Linden. Et absolut must. Her er både restauranter, boder og optræden med sang og musik. Gå ikke glip af Glühwein og Baumkuchen med hvid chokoladecreme. Besøg også den tyske juleminister Käthe Wohlfahrts butik med julepynt. Entré koster normalt 1 euro – på en fredag aften står man i kø for at komme ind, cirka 15 minutter.
  • Julemarkedet ved Det Røde Rådhus. Kæmpestort fantastisk julemarked med boder, skøjtebane og pariserhjul – og intet af det er sparet væk i 2022. Gratis entré.
  • Breitscheidplatz ved Ku’damm danner rammen om et superhyggeligt julemarked med masser af boder fyldt med lækkerier og pynt. Gratis. Også her er Käthe Wohlfahrt tilstede. Julebelysningen er smuk på dette marked og hele vejen ned langs Tauentzienstrasse. Gå ikke glip af KaDeWes julelys og fint pyntede vinduer.
  • Julemarkedet på Potsdamer Platz er også meget hyggeligt og stemningsfuldt. Der er en kælkebane, samt et helt tyrolerhus på pladsen. På Marlene Dietrich Platz stod for nogle år siden det smukkeste juletræ med multifarvede pærer. Mon det er der i år?
  • Julemarkedet am Alex, på Alexanderplatz er også superhyggeligt. Mange mindre boder, og der plejer også at være en skøjtebane (men for at spare på strømmen er den sparet væk)
  • Det skandinaviske julemarked er et af de julemarkeder, som lukker tidligst (allerede 22/12). Det ligger i Kulturbrauerei, og det er VILDT hyggeligt. Der er boder og masser af sjov for mindre børn. Smag fx om den danske gløgg virkelig er dansk. Eller tør du prøve finsk gløgg?
  • Glühwald på Mercedes Benz Platz er et lillebitte julemarked. Det ser vældig hyggeligt ud, selvom det egentlig blot er nogle juletræer med lys og lidt mad- og drikkeboder.
  • Der er også et hyggeligt lille lokalt julemarked i Nikolai Viertel. Der kan man bl.a. få cupcakes.

Hvor finder jeg mere information om julemarkeder i Berlin?

2 dage er vist langt fra nok 😀
Flere af vores Berlinertips finder du her!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.