Gorki Park

Vi er gået forbi caféen Gorki Park på Weinbergsweg omtrent 40-50 gange uden at stoppe, men i sommer stoppede vi og læste menukortet. Det var på feriens sidste dag, faktisk, at vi fandt ud af, at der var noget anderledes på menuen; nemlig mad med russiske rødder.

Udover bortsj, blinis og … øh kaviar kender jeg ikke meget til russisk mad. Dertil er Gorki Park en gammel café, som efter sigende har ligget netop dér på Weinbergsweg længe før området blev trendy. Interiøret virker østeuropæisk, originalt og gammeldags, så det er ikke svært at forestille sig, at der har set sådan i årtier.

Vi havde allerede i sommer besluttet os for at prøve deres brunch for 2 ved navn “Arbeiterinnen & Bauern” – eller på dansk; arbejderinder og landmænd.

Det er en morgenmadsanretning for 2 personer med hjemmemarineret laks, skinke, avocado, Blinisrolls med rucola-friskost fyld, kartoffel-dumplings, rød kaviar, aubergineragout, parmesan, kikærtepuré, artiskokker, forel-mousse, økologisk røræg med friske urter, kvarkpandekager, hjemmelavet marmelade, smør og en brødkurv.

Maden var fin, og den så gammeldags/russisk ud. Min flat white var varm og rigelig. Den smagte vidunderlig.

De unge piger, der arbejder der, var virkelig søde og hjælpsomme. Da jeg fejede en mælkekande på gulvet med min frakke, hjalp de mig med at få ryddet op. Typisk mig. Gorki Park i Berlin