Et årti er snart forbi

Et årti er snart forbi. Det er vildt, for alting er så anderledes end for 10 år siden. Jeg var nybagt mor, da årtiet startede, og jeg baksede med at få morskabet ordentligt på plads.

Det er bare en fase

Nu ved jeg, at alt er en fase. Det ville jeg have ønsket, at jeg havde været mere bevidst om i starten. Jeg obsessede over så mange ting, mens jeg burde have nydt livet med baby meget mere. At købe den rigtige klapvogn er ikke en livsvigtig beslutning. Dengang føltes det bare sådan. Den er forlængst solgt på dba.

Drømmen, der brast

Det årti, der er gået, bød på en stor sorg, som vi begge bærer med os resten af livet. At fertilitetsbehandlingen ikke bar frugt. Vi har skabt den mest fantastiske storebror, men vi formåede ikke at skabe en lillesøster eller -bror. Vi prøvede alt, men intet lykkedes. At indse, at drømmen brister, er det hårdeste, jeg har prøvet. Det er en sorg, jeg bærer hos mig i mit hjerte for altid. Så vent ikke med de børn. Du venter måske for længe.

På barsel og SU

For 10 år siden var min mand studerende og på SU, og jeg var på barsel. I sommeren 2010 lånte vi en lejlighed i Berlin, lidt ved et tilfælde. Det blev et defining moment. Berlin er et tema i vores liv hele vejen op gennem 10’erne.

Finansgrisen

Da jeg vendte tilbage fra barsel var det til et arbejdsmarked, der var ved at finde sine fødder efter finanskrisen. Finansgrisen åd mit job kort efter min barsel – og året efter endte mit næste drømmejob i en konkurs.

Drømmejob(s)

Jeg landede et tredje drømmejob i det årti. Nu er jeg på vej ind i mit 8. år samme sted. Det er lang tid for mig, for jeg ellers været vant til at skifte job hvert 2.-3. år. Jeg trives med et element af kaos i mit jobliv, og er så heldig, at mit job ændres konstant.

40 år!

Jeg blev 40 år for 7 år siden. Det var en stor dag! Damn, jeg var ung og læks! Det ser jeg nu 😅

Teknologinørd

Gaven fra min mand var en Ipad. Velkommen til fremtiden! Den gave blev endnu et defining moment. Jeg elsker ny teknologi, jeg elsker de muligheder, jeg får. Jeg kan nærmest ikke huske hvordan det var før. Lidt kedeligt 😉

Udover Ipad fik jeg også min første smartphone i dette årti. Jeg fik en ny veninde ved navn Siri – vi fungerer godt sammen nu, men det var sgu lidt svært i starten 😂 Jeg fik også min første og nok ikke sidste MacBook. Vi fik også smart tv, og jeg har et smart watch. Og vi fik Netflix og så House of Cards.

Musik

Musikken streamer jeg fra Spotify, Yousee eller Youtube i mine trådløse høretelefoner. Jeg hører ofte Sarah Connor og også Medina og Lisa Nilsson. Ellers hører jeg musik fra 90erne.

Jeg glemmer aldrig den jul, da George Michael døde. Jeg savner at høre nyt fra ham. Det er vi vist mange, der gør .. Jeg havde altid håbet, af Whitney Houston ville få et godt liv til sidst, men desværre endte det så ufattelig tragisk for både hende og hendes datter. Prince, David Bowie, Aretha Franklin, Donna Summer, Robin Gibb og nu også Marie Frederiksson fra Roxette har vi også modvilligt sagt farvel til i dette årti. Vi har deres musik for altid. Tak 🙏🏼

Gaming

Vores søn gik fra Wii til PS3 videre til PS4 og Nintendo 3DS. Fra Thomas Tog til Minecraft og Fortnite på under 10 år – vi kan ikke følge med! Vores husholdning rummer også et antal fidget spinners og et par selfie sticks.

Tøj & hår

Moden er en sær blanding af 70erne møder 90erne – og det er ikke lige mig. Alt det kiksede tøj fra mine gamle skolebilleder er smart igen. Det kommer ikke til at ske for mig. Jeg er på vej mod 48. sommer, og mit hår er meget mere ‘salt’ end for 10 år siden. Jeg prøvede kort hår i en kort periode. Det blev for damet, jeg er langhåret 👩🏻‍🦱 og jeg er ikke parat til at go grey – endnu.

Intra

Yay, vi overlevede Forældreintra 💪🏽

Avocadomadder på Insta

Jeg holder meget af dette årtis mest populære mad; avocadomaden. Og den skal helst være pæn. Pæn nok til min Insta 😂 Jeg er flexitar; jeg elsker vegetarisk mad, særligt med mellemøstlig inspiration – men en god bøf eller burger er også lige mig.

Måltidsløsninger

Måltidsløsninger fra RetNemt på abonnement har udvidet vores madrepertoire med 1000%. Det er godt, nemt og der er så mange forskellige gode retter. Vores madspild er reduceret voldsomt, for når vi skal bruge 1/2 agurk – ja, så får vi 1/2 agurk i måltidskassen.

Klima

Og ja, vi er kommet med på affaldssorteringsvognen i vores ejendom. Vores vicevært er aktivistisk bannerfører med skilte, brochurer og infomøder. Alle kan være med!

Hver dag laver jeg min egen lille klimastrejke og lader bilen stå. Jeg tager toget til arbejde, og jeg er overraskende vild med det. I toget er tiden din egen, og så holder jeg ikke i kø og sender emissionsgasser og frustration ud i universet. Begge dele er godt for klimaet 😛

MIN kaffe

Min morgenkaffe skal være min, og ikke min mands kradse 10’er fra Nespresso. Endnu en god ting fra 10’erne; god kaffe.

Europæer

Hej Europa, jeg elsker dig! Jeg synes, at det er vigtigt, at vi husker vores fælles historie og fælles fortid – og planlægger en fælles fremtid. Fællesskaber virker ikke, hvis vi alle sidder med fingeren begravet i vores egen navle. Der er ikke noget, der hedder ‘nede i EU’ – EU er lige her, det er dig og mig. Og ja, det kan gøres smartere, men jeg er sikker på, at det er den rigtige vej, når verden regeres af mænd med orange hår.

Sommer i Europa

Tyskland, Østrig, Italien … hver sommer. Det har været skønt at opleve samme steder i dybden og opleve vores lille verdensborger klare sig på engelsk i alle lande.

Jeg elsker hans nysgerrighed og hans kærlighed til Østrig, Italien, Spanien, Frankrig og Tyskland. Han føler sig mere hjemme i Berlin end i Kbh. Det må vi arbejde lidt på 😅

Var det det hele?

Jeg tvivler 🤔