Vi overlevede uge 1 i den nye CoVirkelighed dag 9

Endelig fredag. Den første uge under nedluk er gået. This too shall pass må vist være mottoet. Vi er en dag nærmere normale tilstande, hvornår det så end bliver.

Skoledagen var hård for os begge i dag. Hård men forhåbentlig lærerig. Masser af matematik og grammaTip i dansk. En rigtig rumpedag, der var hård ved drengen.

Eneste afbrydelse var, at knægten har leget med en med lus på nedluk ingens eneste og kortvarige legeaftale i går. For hulan da .. mon han nu har lus?

Jeg greb tættekammen og kæmmede ham i sollyset. Hvad var nu det? Kammen var fyldt små flager fra pandehåret – skæl? Eller lus? De fulgte let med ud af håret og fløj let omkring. Hmm.. jeg kom luseshampoo i hans hår, han ventede 10 minutter, og så fik han sig et ekstra bad.

Og så fik vi også vasket sengetøj som ekstra bonus. Forhåbentlig er der ingen kræ. Hvis der overhovedet var nogen i første omgang… ?

Sidst på eftermiddagen løb jeg en tur i mosen. Det var skønt med frisk kold vind lige i fjæset. Jeg er i usigelig dårlig form, så det er helt forfra på løbeprogrammet for ældre eller overvægtige. Jeg synes selv, at jeg klarede de 2x 1 minuts løb ok 🤗 mine lunger gjorde ondt, men var ikke ved at hoppe ud ved anstrengelsen. Det bliver bedre dag for dag.

Og så er det forårsjævndøgn. Det går mod lysere tider, selvom Coronaen kaster lange skygger over alt. For at bevare min indre ro, følger jeg minimalt med i nyhederne. Hele dagen, mens jeg arbejder, er jeg offline på nyhederne. Der er jo intet nyt, groft sagt, for vi er stadig lukket ned, og vi skal stadig holde os for os selv.

Det er vigtigt. Det er for mig uforståeligt, at folk opfører sig hensynsløst. Jeg har ikke oplevet det, har kun hørt om det via SoMe og TV.

Tankeløse, ja, det er lidt noget andet – det kan vi alle være. Der kan ske svipsere, hvor man glemmer sine forbehold eller ikke tænker sig om.

Dem, jeg møder, opfører sig generelt hensynsfuldt og smilende. Vi smiler til hinanden, når vi mødes på de smalle stier omgivet af vand og nærmest begge er ved at falde i for at holde vores sikkerhedsafstand. Det kunne være kønt at lande i mudder til halsen!