Nye sommerferieplaner – version #4

  1. Plan 1) Oprindelig var sommerferieplanen, at vi skulle til Italien, Sydfrankrig og Berlin. Så ramte Corona’en, og regeringen udkom med deres rejsevejledning, så vi ikke med god samvittighed kunne rejse til hverken Italien, Sydfrankrig og Berlin. Takket være regeringens slingrekurs risikerer vi nu at miste alle pengene på vores aflyste forhåndsbetalte Frankrigsophold. Vi har pr i dag ikke længere en valid årsag til at aflyse opholdet. Vi har booket en anden ferie i den uge, fordi vi ikke måtte rejse til Frankrig – og nu må vi så godt alligevel. Tak for lort. Jeg håber bare på, at hotellet i Frankrig er så fleksible, at de går med til, at vi flytter ferien til næste sommer, mod at de beholder pengene i mellemtiden.
  2. Plan 2) Da Frankrig, Italien og Berlin var off limits lagde vi derfor en ny plan; en uge i Ebbeløkke efterfulgt af en tour de Tyskland – udenom de store byer, dog med et par endagsture til Berlin.
  3. Plan 3) Endnu en ny plan ser dagens lys, da rejsevejledningen ændres igen, så NU kan vi godt tage til Berlin alligevel (og andre byer i de få tilladte lande med mere end 750.000 indbyggere). Planen er nu: Ebbeløkke, tur de Tyskland og en uge i Berlin. Så langt så godt. Vi skal afsted om en uges tid, og det er jo rart at være i god tid (!) med ferieplanlægningen, særligt når vi skal holde os informeret omkring de forskellige landes regler omkring Corona.
  4. Plan 4) I dag åbner regeringen så op for rejser til lande med få smittede. Vi kan nu tage til både Italien og Frankrig. Der står IDIOTER i panden på os, for vi havde overhovedet ikke behøvet at ændre vores ferieplaner!! SE-RI-ØST!!? Der kom alligevel ingen ulv, selvom Mette brølede ULV!! Nå, men vi er jo superfleksible: Tour de Tyskland afkortes, og nu rejser vi til Ebbeløkke, Tyskland, Italien og Berlin, med masker og med alle de forholdsregler, vi ellers lever efter herhjemme.
  5. Plan 5) Kommt gar nicht im Frage. Vi kommer ikke til at lytte, hvis Mette igen hyler “ULV!! ULV!!”. Vi ændrer ikke vores sommerferieplaner igen.

Må jeg lige så stille henstille til, at man fremover ikke ændrer rejsevejledningen alt efter regeringens skiftende beslutninger, men udelukkende baserer rejsevejledningen på fakta? Det ville være dejligt. Det vil gøre rejsevejledningen troværdig, at den er faktabaseret – frem for at den er et udtryk for en politisk beslutning baseret på en fornemmelse. Mettes fornemmelse for ulve.