Et sidste julemarked

Vi afsluttede dagen på julemarkedet på Gendarmenmarkt. Det er vel nok Berlins mest kendte julemarked, og det er også det smukkeste og mest klassiske julemarked. Det koster 1 euro at komme ind.

Vi plejer at få os et glas Glühwein, og så stjæler vi kruset med. Man betaler 3 euro i pant, så på sin vis har vi betalt for kruset. Glühwein var virkelig tiltrængt i kulden igen i år, og ja, kruset smuttede ned i tasken og skal hjem til samlingen. Sidste år købte vi et kræmmerhus med noget, der hedder Baumkuchen – det smagte fantastisk, og heldigvis var der også Baumkuchen på programmet i år. Vi delte et kræmmerhus med Baumkuchen med hvid chokoladesauce. Hold NU op, det smagte fantastisk!!

Igen i år var der optræden på scenen foran koncerthuset, og juletræet var igen i år overdådigt pyntet med millioner af små lyspærer. Overalt var der glade mennesker, og der var ikke noget med skubben og masen. Det hele foregik stille og roligt i en glad og fornøjet stemning, hvor folk gik rundt mellem hinanden og var totalt glade i låget. Det er også virkelig svært at bevare pessimismen, når der bare dufter skønt, der er fin musik, smukke lys og spændende sager til salg i boderne. Vi købte nogle superlækre salmiaklakridser, der var forbudt for børn. Knægten ville også hellere have en hot dog, som dog blev til en Bratwurst i en Semle.

DSC_0567.jpg
Her laves der Baumkuchen & der er kun virkelig glade kunder i butikken 🙂