Europa og jeg – en kærlighedshistorie

Jeg er europæer født i Danmark. EU har været med til at forme mit liv og har stor betydning for, hvem jeg er i dag. For mig betyder Europa, at jeg hører til noget større end bare mit eget land. At jeg frit kan rejse og bosætte mig hvor jeg vil. Seamless EU er min vision.

Jeg er vokset op i et Europa med hard borders, og endda med en mur. Jeg vil ikke tilbage til dengang, hvor frygt, mistillid og trusler styrede agendaen.

Da jeg stod i Østberlin i 1989 og oplevede hvordan et land, et kontinent, en verden var effektivt delt i to, så troede jeg, at det var for altid. Da muren faldt og Tyskland blev genforenet, lå Europa for vores fødder – vi kunne køre hvorhen vi ville i Europa. Europa var vores baghave, og vi kunne bare køre til Berlin. Bare sådan.

(det eneste, der irriterede mig dengang – og stadig irriterer mig er, at jeg bor på en ø. Jeg vil hellere være landfast med Europa)

Det eneste, der var bedre i gamle dage, var os selv 😝

Så jeg stemmer i dag – selvfølgelig – jeg stemmer hver gang jeg har chancen 🤩